Algemeen

Ga je op jezelf wonen? Deze 7 tips zijn onmisbaar

Je bent er helemaal klaar voor om op jezelf te wonen en er is niets dat jou kan verrassen. Think again. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, leer je namelijk van alles.

7 tips voor als je op jezelf gaat wonen

Je bent opgegroeid bij je ouders: je kleding werd gewassen en je had geen kosten van het huis als gas, water en licht. Uiteindelijk wil jij toch zelfstandig worden en op jezelf wonen.  Iedere afspraak moet je zelf inplannen en alles dat kapot gaat in je nieuwe huisje, daar kan je vader niet even snel voor komen om het te repareren. We hebben 7 tips voor je wanneer je uit huis gaat en op jezelf gaat wonen.

Verander je adres

Super belangrijk is je adres. Je woont immers niet meer bij je oude vertrouwde huis en de post voor jou moet dan ook bij je nieuwe huis belanden. In het begin zal je de post nog bij je ouders laten bezorgen, maar uiteindelijk wil jij toch direct je eigen bestellingen en post ontvangen.

Regel administratieve zaken

Vroeger regelde je ouders alles qua verzekeringen, contracten, huur, internet, stroom en nog veel meer. Nu sta jij er zelf voor en is het dus belangrijk dat je alles weet over deze zaken. Gelukkig zijn er handige online tools om je zorgverzekering vergelijken met een zorgvergelijker makkelijk te maken.

Kook zelf en bespaar geld

Hoe doen je ouders dat in hemelsnaam? Jij hebt nu al tien keer geen koekjes gehad terwijl je thuis een eeuwige koekjesstroom had. Als student groeit het geld je niet op de rug en kun je al helemaal niet elke dag eten bestellen. Als jij nog niet kan koken is dit misschien een handige oplossing, maar het gaat je echt heel veel geld kosten op termijn. Doe daarom een aantal keer per week boodschappen en ga zelf koken.

Koop sommige spullen via marktplaats of de kringloop

Vaak hebben mensen hun vooroordeel klaar over meubels bij de kringloop of via Marktplaats. Toch als je goed rondkijkt zijn er altijd wel hele toffe vintage spullen te vinden, vooral bij de kringloop. Het is een stuk goedkoper en je hebt vaker iets unieks. Het is toch saai om allemaal hetzelfde interieur van de Ikea te hebben? 

 

Deel dit artikel
Back to top