Algemeen

6 x De mooiste sieradentrends van het moment

Elk seizoen kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe mode- en sieradentrends. Natuurlijk kies je voor trendy sieraden om je nieuwe outfits mee compleet te maken. Maar wat is er eigenlijk nieuw in sieradenland dit seizoen? Wij hebben de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet. Zo kun je de mooiste en meest perfecte accessoires kiezen!

1. Kleur en kraal

Bij het zomerseizoen denken we aan kleur, vrolijk, zon, strand en water. Dat zien we ook terug bij de sieraden. Denkt aan kettingen en armbanden met kleurrijke kralen of bedels in de vorm van bijvoorbeeld een ananas, schelp of cactus. Alles wat je met de zomer en vakantie associeert zie je terug in goud, zilver en kleurtjes!

2. Parels en schelpen

Aansluitend bij de 1e trend is de beach stijl. Sieraden met parels en schelpen zijn helemaal hot! Dit soort items is super leuk om tijdens de zomer te dragen. Ook na de vakantie doen ze je denken aan dat heerlijke gevoel van vrijheid en zomer dat je op het strand hebt.

3. Vintage en bling-bling

Vintage accessoires doen het ook elk jaar weer goed. Denk aan ringen met een mooie, glanzende steen of meerdere kleine steentjes. Ook lange kettinkjes met een mooie hanger of medaillon staan erg prachtig. Kortom, klassieke bling-bling die elke outfit naar een hoger niveau tilt.

4. Groot en opvallend

Dit is echt een nieuwe trend: hoe groter en opvallender, hoe beter. De chunky style zien we ook in de mode, bijvoorbeeld de chunky sneaker. Het zijn allemaal statement items waarmee je lekker opvalt. Voor wat betreft de sieraden betekent dat dikke eyecatchers. Een grote, dikke ring en kettingen of armbanden met grove schakels bijvoorbeeld.  Statement sieraden vormen een gewaagde trend. Het omvat grote, opvallende items die vaak ook nog eens fel gekleurd zijn. Prima te combineren met allerlei trendy outfits dus.

5. Persoonlijk en veelzeggend

Sieraden zijn tegenwoordig niet alleen maar voor de mooiigheid. Je maakt er een statement mee en draagt er een boodschap mee uit. En dan bedoelen we niet alleen of je getrouwd of verloofd bent of niet. Nee, de items van tegenwoordig zijn heel persoonlijk; met initialen bijvoorbeeld. Bedels met de initialen van je lover, een hanger met de beginletters van je ouders, etc. Een mooie manier om altijd aan je dierbaren te denken en om te laten zien hoeveel je van hen houdt. 

6. Chokers en glimmend

Deze trend borduurt eigenlijk een beetje voort op het vintage thema. Chokers zijn prachtige klassieker. Ze doen denken aan mooie kostuumdrama’s en koninginnen. Dit seizoen overtreft de choker zichzelf met unieke designs en is super glimmend en glinsterend. We zien modellen met steentjes en glad, glimmend edelmetaal.  

Kies de perfecte sieraden

Bij elke outfit kies je de perfecte sieraden om het geheel compleet te maken. Let daarbij op de stijl en de kleur van je kleding en laat je sieraden daarbij aansluiten. Zo maak je er een fraai geheel van waar je mee voor de dag kunt komen. 

 

 

Deel dit artikel
Back to top