Algemeen

Zo geef je de slaapkamer een snelle make-over

Wil je de slaapkamer een nieuwe look geven, maar heb je geen tijd voor een complete verbouwing? Geef de ruimte dan een snelle make-over met behulp van de onderstaande tips. Vaak hoef je slechts een paar dingen te veranderen of toe te voegen om een andere sfeer te creëren. Maak er één middagje voor vrij en geniet direct van het resultaat!
 

Hang een andere lamp boven bed

Vaak hangt er een standaard plafondlamp in de slaapkamer. Dit is lekker makkelijk en functioneel, maar doet waarschijnlijk niet veel voor de sfeer. Vervang deze plafondlamp daarom eens voor een trendy hanglamp. Het is helemaal mooi als deze midden boven je bed hangt.

Koop nieuw beddengoed

Nieuw beddengoed geeft de hele ruimte een andere uitstraling. Ga eens voor een opvallende print of een verrassende kleur. Wil je de slaapkamer juist wat chiquer en rustgevender maken? Koop dan een dekbedovertrek in een neutrale tint en let goed op het materiaal en de textuur.

Verander de raamdecoratie

Als er alleen verduisterende rolgordijnen of jaloezieën in de slaapkamer hangen, is het mooi om decoratieve gordijnen toe te voegen. Denk aan vitrage of inbetweens. Hangen er al gordijnen? Vervang deze dan voor nieuwe verduisterende gordijnen in een andere kleur. Veel kant en klaar gordijnen moeten alleen nog aan de onderkant op maat gemaakt worden. Dat klusje heb je zo geklaard!

Zet planten in de slaapkamer

Op zoek naar nieuwe decoratie voor in de slaapkamer? Schaf een paar grote kamerplanten aan. Veel mensen zetten de woonkamer vol met groen, maar vergeten dat planten ook andere ruimtes kunnen opfleuren. Als er weinig licht in de slaapkamer komt, kun je het beste kiezen voor sterke planten zoals een Vrouwentong of Graslelie. Een mooie kunstplant is uiteraard ook een optie.

Verwissel de fotolijstjes

Staan of hangen er fotolijstjes in jouw slaapkamer? Verwissel de foto’s dan voor iets nieuws. Pas het bijvoorbeeld aan op het seizoen of hang nieuwe foto’s op na ieder leuk uitje. Geef de lijsten ook gerust eens een andere plek in de kamer.

Voeg sierkussens toe

Met een paar extra sierkussens op het matras krijgt je bed alweer een totaal nieuwe look. Pas de kleuren en prints goed aan op het beddengoed zodat alles mooi bij elkaar past.

Leg een vloerkleed onder bed

Als je bent uitgekeken op de vloer, is het niet nodig om deze te vervangen. Je kunt het veel makkelijker verbloemen met een groot vloerkleed. Leg het kleed onder je bed en geniet meteen van een chic hotelgevoel!

Beeld: Praxis
Deel dit artikel
Back to top