Algemeen

Benen trainen? Dit zijn onze 5 favoriete oefeningen voor killer legs

Een sportief lichaam met een paar gespierde benen eronder: dat willen we allemaal wel. Maar heb je geen idee wat je moet doen als je nog nooit je benen hebt getraind? Heb je je net aangemeld voor een vers membership in de sportschool Amersfoort of je andere favoriete gym. maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben handige tips voor je om aan de slag te gaan met je benen trainen. 

 

Walking Lunges

Dit is een zware, maar wel heel effectieve oefening. Deze variant kun je met je lichaamsgewicht doen, maar mocht je gewichten in de buurt hebben; neem ze in je handen. Met 5 kilo in iedere hand kom je al een heel einde. Maak tien stappen en herhaal dit drie keer, met een halve minuut rust tussendoor. 

Squats

Een 'squat' kun je op verschillende manieren doen. In de sportschool kun je een barbell in je nek leggen of op je schouders, maar ook kun je een squat tegen een muur doen. Met een squat train je je bovenbenen én je billen. Probeer tijdens de oefening minimaal een hoek van negentig graden te maken met je knieën. Let daarbij op dat je knieën niet voorbij je tenen gaan. 

Touwtje springen

Het lijkt zo makkelijk, maar touwtje springen is moeilijker dan je denkt. Logisch, want het is ongekend zwaar. Je traint hiermee heel je benen, maar ook je rug, buik en armen. Probeer eens vijf keer twee minuten te springen. Houd tussendoor steeds een minuut rust. Zo bouw je spieren op in je benen. 

Gebruik je omgeving

Voor een benen work-out heb je niet altijd fitnessapparaten nodig. In huis heb je genoeg meubels of plekken die prima dienst doen als 'fitnessapparaat'. Je moet gewoon creatief denken. Gebruik bijvoorbeeld twee gevulde flessen water als vervanging van een kettlebell. 

Single leg curl

Een killer work-out om je benen te trainen is de single leg curl. Deze oefening is er een die zich focust op je hamstrings en je knieën. Ga met je buik op de leg curl machine liggen. Breng nu het paneel met één been omhoog door je knieën te buigen en herhaal daarna voor het andere been. 

Goblet squat

De goblet squat is perfect voor een goed stel sterke benen. Ga iets wijder dan schouderbreedte uit elkaar staan. Houd een dumbbell, kettlebell of ander zwaar object voor je borst vast met je ellebogen naar beneden. Duw je heupen naar achteren en squat. Duw jezelf daarna langzaam terug omhoog in de startpositie. Spierpijn gegarandeerd!


 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top