Algemeen

Een nieuwe badkamer, onze tips op een rij!

Een nieuwe badkamer, onze tips op een rij!

De ruimte

Mocht je badkamer echt aan vervanging toe zijn, dan is wellicht niet het eerste waar je aan denkt de ruimte waar hij in zit. Maar wees eens eerlijk; is jouw badkamer wel groot genoeg? Droom je niet stiekem al jaren van een bad én een aparte inloopdouche? Vaak is dit ook gewoon mogelijk in je bestaande badkamer, alleen zul je daarvoor een dakkapel moeten plaatsen. Naast dat een dakkapel verrassend veel extra ruimte geeft, geeft het ook meteen heel veel nieuw daglicht. En dit is het beste licht om je bij op te maken, dat weten wij allemaal. Dat een dakkapel qua kosten niet meteen in de papieren loopt zul je al snel zien wanneer je online gaat rondkijken.

De ruwe wensen

Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer ben je al snel geneigd om te focussen op de details. Doe dit echter niet, maar kijk eerst naar de grote indeling; wel of geen toilet, inloopdouche of douchen in bad? Wanneer je deze indeling helder hebt, kun je over gaan tot het uitzoeken van de meubels. Ga hiervoor niet naar één winkel, maar laat je zowel online als offline inspireren door meerdere plekken te bezoeken. Probeer vooraf duidelijk een kleuren pallet en enkele materialen te kiezen die je wilt laten terugkomen. Dit zorgt ervoor dat je enigszins een richtlijn hebt, anders is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

De details

Ten slotte het leukste: dat zijn de details, denk aan mooie accessoires en fijne handdoeken. Maak van je badkamer echt een kleine spa en een oase van rust. Schroom dan ook niet om het hierop in te richten door kleine extra’s te installeren zoals professionele verlichting en vloerverwarming. Wij als beautylovers zijn nou eenmaal graag in de badkamer, het genot wat we hier uithalen betaalt zich dubbel en dwars terug!

Deel dit artikel
Back to top