Is het checken van je energieleverancier voor 2023 ook nog een van de dingen op jouw to-do lijst? Een verstandige keuze, want door te verduurzamen op je energierekening, kun je onnodige kosten voorkomen. Wij geven je daarom tips om bij het overstappen geld te besparen. Altijd mooi meegenomen!
Een mandje boodschappen wordt alsmaar duurder, de benzineprijzen rijzen de pan uit en in 2023 moeten we maar liefst 4 euro voor een kuub gas neertellen. Tijd dus om die krankzinnige energieprijzen wat te drukken. Door te switchen van energieleverancier kan je besparen, maar waar moet je allemaal aan denken?
Onthoud de overstapboete
De energieprijzen schieten omhoog: daar kan niemand omheen. Maar voor we in paniek raken, zijn er slimme oplossingen waarmee je op energie kunt besparen. Met je energieleverancier bijvoorbeeld. Zoek wel eerst even goed uit wat tot wanneer je huidige energiecontract loop. Als je je energiecontract namelijk voor de einddatum opzegd, moet je mogelijk een overstapboete betalen.
Contract geregeld
Verduurzamen op je energierekening: we willen het allemaal wel om zoveel mogelijk geld te besparen. Over het opzeggen van je oude energiecontract hoef je je in elk geval geen zorgen te maken. De nieuwe leverancier doet dit meestal door contact op te nemen met je oude leverancier. Scheelt jou weer een heleboel tijd en energie!
Overstappen energie kost tijd
Buiten is het ijskoud en dan lonkt het om de verwarming flink hoog te draaien. Helaas kunnen de energierekeningen daardoor de pan uit rijzen. Een lagere energierekening willen wij ook graag, dus daarom delen we al onze tips met jullie. Een nieuwe energieleverancier kiezen bijvoorbeeld die beter aansluit bij je wensen. Alle kleine beetjes helpen. Heb je een nieuwe leverancier gevonden die bij je past? Gefeliciteerd! Vergeet echter niet dat een nieuwe leverancier 4 tot 7 weken nodig heeft om de overstap te regelen. Dan blijf je nog even klant bij je oude met een variabel contract, tot de nieuwe het allemaal in orde heeft gemaakt.