Make-up

Feestelijke make-up? Deze producten heb je nodig!

Feestelijke make-up? Deze producten heb je nodig!

Op een normale dag draag je misschien geen make-up, of alleen de basis met wat mascara. Maar op een bijzondere dag, zoals een feestdag, is het juist leuk om meer uit te pakken! Kies voor feestelijke make-up producten, die vallen net wat meer op dan normaal. Welke make-up producten heb je nodig om zo’n look te maken?

Feestelijke make-up: onze tips voor een geweldige look

Lees ook: do’s en don’ts voor het gebruik van mascara 

Lipstick

Laat je lippen stralen! Het liefst met kleur. Dus smeer niet enkel een neutrale lippenbalsem op, maar kies voor lipstick! Van klassiek dieprood tot vrolijk lichtroze, van sensueel beige tot gedurfd donkerpaars: lipstick is verre van eentonig. Je kunt er echt alle kanten mee op! Een classy kleur is in ieder geval een waardevolle toevoeging aan je make-up stash. Leer om de lippenstift goed aan te brengen. Met een neutrale kleur gaat dat iets eenvoudiger dan met een donkere kleur, maar je wilt altijd binnen de lijntjes blijven. Een lipliner kan hierbij helpen! Hiermee ziet je look er mooi afgewerkt mee uit.

Lipgloss

Vind je lipstick net wat te heftig, maar wil je toch dat je lippen wat meer opvallen dan gebruikelijk? Dan is lipgloss een goede middenweg. En het is ook net wat meer shiny! Dat kan soms precies zijn waar je naar op zoek bent. Lipgloss heeft meestal een wat lichte, neutrale kleur, en dit maakt dat het eenvoudig te combineren is met je verdere look. Het plakt wel wat op de lippen: daar moet je van houden.

Oogschaduw

Van de lippen gaan we verder naar de ogen. Hier kun je uiteraard ook echt uitpakken! Wat je bij je ogen sowieso nodig hebt voor feestelijke make-up? Goede oogschaduw! Laat je ogen echt spreken, bijvoorbeeld met fluweelzachte poedertexturen in de mooiste kleuren. Vaak kiezen we voor subtiele kleuren, zoals beige en zand. Hiermee zit je dan ook altijd goed. Maar als je extra wilt uitpakken, ga je voor een donkerdere look, denk aan smokey eyes. Of ga juist voor fellere kleuren, want ook dit is een optie. Glitters in de oogschaduw laten je ogen trouwens ook meer opvallen! Dit zit er dan ook vaak in verwerkt, op subtiele of meer grove wijze.

Mascara

Hoewel we mascara misschien vaak onder basic make-up scharen, laat het je ogen in werkelijkheid wel degelijk stralen. Op feestelijke aangelegenheden kun je het best kiezen voor echt sprekende mascara, in een diepe, donkere kleur. Gebruik allereerst een wimperkruller, zodat je wimpers er nog meer uitspringen. Breng vervolgens een flinke laag mascara aan, maar pas altijd op dat de laag niet té dik is.

Blush

De wangen en jukbeenderen mogen een laagje blush krijgen, voor wat meer vorm in je gezicht. Kies een kleurtoon die goed bij je huid aansluit: de blush moet niet te licht of juist te donker zijn.

Highlighter

Tot slot: highlighter! Hiermee accentueer je juist weer je jukbeenderen, neusbrug, wenkbrauwbot en de binnenkant van je oogleden. Kies idealiter voor een highlighter met een klein glinstertje erin, zodat de look extra opvalt als je je hoofd beweegt. Wat een krachtige uitstraling!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top