Algemeen

Kattenverzorging: hoe je de vacht van je kat gezond en glanzend houdt

Kattenverzorging: hoe je de vacht van je kat gezond en glanzend houdt

De vacht van je kat weerspiegelt voor een groot deel de gezondheid. Zie je dat je kat een glanzende vacht heeft? Dan weet je in de meeste gevallen dat je kat helemaal in zijn of haar nopjes is en dat je kat gezond is. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je kat deze glanzende vacht krijgt? Voor handige tips hoef je gelukkig niet verder meer te zoeken. We geven je drie handige tips in dit artikel.

Investeer in de juiste soort voeding voor je kat

Het type voeding dat je koopt voor je kat, draagt voor een groot deel bij aan de gezondheid. De voeding moet namelijk de juiste voedingsstoffen bevatten en ook nog eens erg goed gebalanceerd zijn. Zo is de voeding van het merk Royal Canin bijvoorbeeld beschikbaar voor verschillende soorten leeftijden. Denk daarbij aan voeding voor kittens en voeding voor volwassen katten. Het beste van alles, is dat de brokjes ook nog eens erg lekker zijn voor je kat. Dat wordt smullen geblazen! 

Zorg ervoor dat je kat iedere dag genoeg beweegt

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je kat iedere dag voldoende beweegt. Dit is immers ook de aard van het beestje. Kies er bijvoorbeeld voor om de tuin te omheinen. Hierdoor hebben buren geen last van je kat en kan er nog steeds naar hartenlust worden rondgerend. Ook weet je zeker dat je kat altijd veilig is en voorkom je de kans op een ongeluk op straat. Dat is misschien wel het belangrijkste van alles. Even bijkomen van het ravotten? Dan weet je kat erg snel het kattenkruid in huis te vinden. Zet het bijvoorbeeld naast het voederbakje of plant het in de achtertuin. Er is altijd wel een plekje in huis of in de tuin te vinden waar dit kan worden neergezet.

Kies ervoor om de vacht iedere dag even te borstelen

En in de avond? Dan ligt je kat heerlijk in het mandje, bij jou op de bank of op een dekentje op de vensterbank. Kies er dan voor om de vacht even te borstelen. Hierdoor haal je eventueel knoopjes in de haren sneller uit de vacht én de vacht krijgt een extra mooie glans. Daarnaast is het natuurlijk ook enorm fijn, waardoor je kat heerlijk aan het knorren is. Redenen genoeg dus om ook te investeren in een goede borstel. Zo heeft je kat binnen no time een zachte en glanzende vacht!

Deel dit artikel
Back to top