Make-up

Waarom je nooit met make up op moet gaan slapen

Waarom je nooit met make up op moet gaan slapen

Make up is een leuke en spannende manier om je look te veranderen, van meer natuurlijk tot meer gewaagd. Hoewel het om verschillende redenen leuk is om make up te dragen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je make up voor het slapengaan verwijderd hebt. In dit artikel vertellen slaapexperts je waarom je nooit met make up in bed zou moeten gaan.

Je gezondheid

De meeste mensen realiseren zich niet hoe veel schade vuil op je gezicht kan aanrichten. Door make up op te laten wanneer je gaat slapen, blokkeer je de poriën van je gezicht, waardoor je huid beschadigd kan raken. Daarnaast bevat make up verschillende schadelijke stoffen die je vermoeide huid niet de rustgunstige nacht kunnen geven die nodig is om te herstellen.

Veroudering

Een andere factor waarom je nooit met make up in bed zou moeten gaan, is dat make up het verouderingsproces kan versnellen. Door make up over te laten wanneer je slaapt, blokkeer je de poriën van je gezicht, waardoor de huid niet kan ademen. Bovendien worden de ingrediënten in make up zo ingekapseld dat die stoffen die je huid elastisch kunnen houden en vrij van lijntjes, hun bestaan verliezen.

Acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, meestal veroorzaakt door een overmatige aanslag van bacteriën op de huid. Als je met make up in bed gaat, verstopt of vergrendel je de poriën van je gezicht, waardoor je geen adem kunt halen. Dit is het perfecte recept voor een ongewenst bezoekje van bacteriën die meer acne veroorzaken.

Hyperpigmentatie

Naast acne kunnen mensen ook last krijgen van hyperpigmentatie - donkere vlekken of huidverkleuringen - op hun gezicht als gevolg van het slapen met make up. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan gebeuren. Een daarvan is dat als u make up draagt, deze de opeenhoping van melanine veroorzaakt - een stof die verantwoordelijk is voor het onderhouden van de kleur van de huid. Het dragen van make up kan de productie van melanine verhogen, waardoor donkere vlekken ontstaan.

Verminderd effect van je huidverzorgingsproducten

Voor elke vrouw is het belangrijk om een goed huidverzorgingsregime te hebben. Als je niet de moeite neemt om je make up voor het slapen gaan te verwijderen, kan dit het effect van je huidverzorgingsproducten neutraliseren. Denk eraan, als je je huidverzorgingsproducten ’s nachts aanbrengt over een laag make up, wordt de producten er door verhinderd in je huid te dringen. Om ervoor te zorgen dat je huidverzorgingsproducten hun werk goed kunnen doen, moet je eerst je make up grondig verwijderen met bijvoorbeeld de beste make up remover. Cocluusie In conclusie dragen vele gezondheidsfactoren bij aan de toename van het bewustzijn dat mensen, vooral vrouwen, nooit met make up in bed moeten gaan. Veel mensen zijn zich niet bewust van een aantal gevaren voor hun gezondheid die gepaard gaan met het dragen van make up wanneer je gaat slapen. De schade die je huid oploopt als gevolg van het dragen van make up bij het slapengaan kan verschillende vormen aannemen, variërend van vergrote poriën, acne, veroudering, hyperpigmentatie, enz. Krachtig huidverzorgingsregime en het gebruik van een beste make up remover voordat je gaat slapen is de sleutel om deze problemen te voorkomen en een gezonde huid te behouden.

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top