Huidverzorging

3 Meest Gemaakte Fouten Bij Het Aanbrengen Van Zelfbruiner Cremes

3 Meest Gemaakte Fouten Bij Het Aanbrengen Van Zelfbruiner Cremes

Met zelfbruiner cremes kunnen mensen een diepblakende donkere kleur krijgen, alsof ze net uit de zon komen. Maar voor het bereiken van een mooi, egaal, en gezond resultaat, moet je weten wat de meest gemaakte fouten zijn bij het aanbrengen van zelfbruiner cremes. Hier vind je de 3 meest gemaakte fouten, zodat je deze kunt voorkomen.

Fout Nummer 1: Te Veel Zelfbruiner Crème Aanbrengen

De meest voorkomende fout bij het aanbrengen van zelfbruiner cremes is het teveel aanbrengen van crème. Het resultaat hiervan is dat je donker gekleurde vlekken krijgt die er niet egaal uitzien en die moeilijk weg te halen zijn. Om dit te voorkomen moet je eerst met weinig zelfbruiner creme beginnen en daarna meer aanbrengen als je een lichte kleur wilt bereiken. Gebruik hiervoor ook een zelfbruinerspons, zodat je de crème goed kunt verdelen over je lichaam.

Fout Nummer 2: Geen Natuurlijk Blakende Kleur

Een andere veelgemaakte fout is het niet bereiken van een natuurlijk blakende kleur. Dit gebeurt vaak als de zelfbruiner creme is gemengd met lotion. Deze techniek is niet aan te bevelen aangezien de lotion ervoor zorgt dat het resultaat niet mooi en gezond uitkomt. Dit komt omdat de lotion de kleur verwaterd. Vermijd dus ingrediënten zoals olie, bodylotion of zelfs shampoo waarmee de zelfbruiner creme gemengd kan worden.

Fout Nummer 3: Onvoldoende Exfoliëren

Het exfoliëren van je huid is een belangrijk onderdeel in het aanbrengen van zelfbruiner creme, omdat dit ervoor zorgt dat de zelfbruiner creme beter verdeeld wordt en dat de kleur gelijkmatiger uitkomt. Daarnaast is het essentieel dat je je huid exfolieert om dode huidcellen te verwijderen. Dit voorkomt dat je een onegaal en patchy resultaat krijgt, wat helemaal niet mooi uitziet.

Conclusie

Zelfbruiner creme is een uitstekende manier om een prachtige bruine kleur te krijgen, mits je deze creme op de juiste manier aanbrengt. Vermijd daarom teveel product aan te brengen of ingrediënten zoals lotion toe te voegen, om een natuurlijk en gezond resultaat te bereiken. Vergeet niet je huid voor het aanbrengen van de zelfbruiner creme goed te exfoliëren, zodat je egaal gebruinde huid krijgt. Voor de best geteste zelfbruiners, klik hier.

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top