Huidverzorging

Het huidje van jouw kindje in de wintervacht: 5 tips om mooi en gezond te blijven

Het huidje van jouw kindje in de wintervacht: 5 tips om mooi en gezond te blijven

Verzorging: toepassen en beschermen

De winter betekent voor iedereen minder daglicht en koudere temperaturen. Hoewel u misschien opgewarmd wordt door een warme chocolademelk of warme slaapkleding, hebben uw kinderen dat extra hulp nodig. Tijdens de wintermaanden worden de huid, de ogen en de luchtwegen van je baby er spekglad, vooral bij lage temperaturen. Het is belangrijk dat je huidje van je kindje goed wordt verzorgd, niet alleen om comfortabeler te voelen, maar ook voor een goede gezondheid. Een goede verzorging gaat verder dan alleen het toepassen van een crème of een moisturizer. Afhankelijk van het weer en de leeftijd van je kind heb je een aantal tips nodig om het huidje van je kindje in de winter gezond te houden.

1. Bescherm het tegen zonlicht:

De zonlichtdeeltjes zijn ook in de winter actief. Deze kunnen de huid van je baby of peuter uitdrogen. Daarom is het raadzaam om een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken. Vergeet ook niet om regelmatig onderbrekingen te maken als je je kind naar buiten brengt. Iedereen voelt het effect van te veel zonlicht, maar peuters en kinderen voelen meer schade van deze stralen.

2. Hydrateer de luchtwegen:

Vergeet niet om de luchtwegen van je baby of peuter goed hydrateren. De luchtige, droge winterlucht bevordert een droogheid in je longen, wat kan leiden tot bronchitis of astma. De beste manier om de luchtwegen van je kind hydrateren is om je woning niet te verwarmen als het koud is. Gebruik vochtige doeken in de nabijheid van de baby en plaats regelmatig vochtige spullen in de kamers waar je kind in speelt om de luchtvochtigheid te verhogen.

3. Gebruik een goed badproduct:

Gebruik zachte en hydraterende producten in het bad van je kind. Berken of aloë vera-gel en verzachtende oliën (olijfolie of kokosolie) zijn een goede keuze. Gebruik dit product in plaats van douchegel met een hoge pH. Gebruik ook een badzitje om je kind veilig te baden.

4. Niet te vaak baden:

Hoewel het aan te raden is om de huid van je kind te wassen, is het niet nodig om elke dag te baden. Te vaak baden kan het natuurlijke vetverlies van de huid veroorzaken, wat weer kan leiden tot droogheid en irritatie. Baden je baby of peuter regelmatig (3 of 4 keer per week) en niet langer dan 10 minuten.

5. Zorg dat je kind goed gekleed is:

Je kind moet warm gehouden worden tijdens de koude maanden. Gebruik meerdere dunne lagen dan slechts 1 dikke laag. Als het erg koud is, kunt u sokken, handschoenen en sjaals gebruiken om je kind warm te houden. Als het minder koud is, kun je nog steeds genoeg kleding aantrekken om je kind warm te houden. Als je er zeker van bent dat je kind warm genoeg is, voorkom je ook dat hij of zij de hele tijd gaat zweten en dit zal uiteindelijk leiden tot een droge, schrale huid.

Conclusie

Het huidje van je baby of peuter is delicate en moet extra worden beschermd in de wintermaanden. Door de stappen van het artikel te volgen, help je je kind de wintermaanden door te komen zonder irritatie en droogte. Vergeet ook niet een badzitje te kopen voor je kind om ervoor te zorgen dat hij of zij veilig is tijdens het baden.

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top