Huidverzorging

Do's en Dont's bij Eczeem

Do's en Dont's bij Eczeem

Eczeem is een veel voorkomende voorwaarde die een ongemakkelijk, jeukend gevoel veroorzaakt. Het is niets om je schuldig over te voelen, maar het is wel belangrijk om het zo goed samen te behandelen als je kan. In dit artikel zal ik je 5 redenen geven waarom het wat je doet en laat met betrekking tot eczeem zo belangrijk is.

Vocht en Schoonheid

De eerste regel van de do's en don'ts voor eczeem is dat het erg belangrijk is om je huid vochtig te houden. Omdat eczeem al droge en geïrriteerde huid kan veroorzaken, is het belangrijk om voldoende hydratatie te geven aan je huid. Dagelijks insmeren met een goede moisturizer kan helpen om je huid gehydrateerd en gezond te houden. Probeer ook je huid te reinigen met een milde zeep en omproducten te gebruiken. Wees voorzichtig om producten te vermijden die irriterende ingrediënten zoals parabenen, SLS of petroleum bevatten, omdat deze de eczeem kunnen irriteren.

Temperaturen en Kleding

De tweede regel van do's en don'ts voor eczeem is om je omgeving met betrekking tot temperatuur en kleding zorgvuldig te beheersen. Vermijd extreme temperaturen wanneer het buiten kouder wordt, doordat deze de huid kunnen uitdrogen en irriteren. Probeer ook kleding te dragen die ademend, soepel en vrij van kunststoffen is als je lijdt aan eczeem. De stoffen kunnen je huid jeukerig maken en je eczeem kan verergeren. Katoen is een goed voorbeeld van zachte en ademende stoffen die je om je huid kunt dragen.

Synthetische stoffen en Stress

De derde regel is om synthetische stoffen te vermijden in bepaalde gevallen. Hoewel de kleding die je draagt, vooral die van katoen, je eczeem kan helpen te verminderen, kan dingen zoals draagbare kleding, mokken, jassen of handdoeken gemaakt van synthetische stoffen, je eczeem verergeren. Stress is ook een andere belangrijke factor als het gaat om de behandeling van je eczeem, dus houd daar rekening mee. Probeer cortisol te verminderen en te ontspannen door yoga, meditatie of andere vormen van spirituele belichaming.

Voeding en Lekker slapen

De vierde regel van de do's en don'ts voor eczeem is dat je je voeding en slaap routines serieus moet nemen. Voeding is zeer belangrijk voor een gezonde huid, dus eet gezond en vermijd voeding die je symptomen opwekt. Wat slaap betreft, vermijd te weinig of te veel slaap, omdat te weinig slaap je eczeem kan verergeren.

Kortom: behandel je eczeem

Als je last hebt van eczeem, stel dan een goed behandelplan samen met je arts of dermatoloog en houd je aan het behandelplan als je zo snel mogelijk van je eczeem af zou willen komen. Er zijn veel middelen tegen eczeem die je kunt gebruiken, bekijk daarom online middel tegen eczeem. Als je je eczeem goed blijft behandelen, zul je zien dat het steeds minder wordt.

Conclusie

Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om eczeem te behandelen, is het wel erg belangrijk. Probeer daarom je huid vochtig te houden, kleed je zo licht en ademend mogelijk, vermijd stress, eet gezond en slaap op tijd. Er zijn veel middelen tegen eczeem die je kunt gebruiken, waaronder milde wasmiddelen, een vochtinbrengende crème, lotion, zalf of andere behandelingen die door je arts worden voorgeschreven. Ga dus meteen aan de slag om je eczeem te behandelen!

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top