Fashion

Stijlgids: Van kantoorbureau tot dinertafel outfits

Stijlgids: Van kantoorbureau tot dinertafel outfits

In het hart van elke veelzijdige kledingkast ligt een collectie tijdloze kledingstukken die moeiteloos kunnen worden gedragen van bureau naar diner. Door te investeren in een paar stukken van hoge kwaliteit, heb je de basis voor eindeloze outfit combinaties die ervoor zorgen dat je er bij elke gelegenheid verzorgd en helemaal top uitziet. 

1. De klassieke blazer 

Een goed passende blazer is een must-have voor de garderobe van elke professionele vrouw. Het tilt elke outfit direct naar een hoger niveau en zorgt voor structuur en verfijning. Zoek naar blazers in neutrale kleuren, zoals zwart, marineblauw of grijs, om veelzijdigheid te garanderen. 

2. De perfecte witte blouse 

Een fris witte blouse is de belichaming van tijdloze elegantie. Het kan worden gedragen met een broek of rok voor een verzorgde kantoorlook, of casual met een spijkerbroek voor een meer informele diner setting. Kies voor blouses van 10DAYS met net een beetje stretch voor extra comfort en een betere pasvorm. 

3. De slanke kokerrok 

Een kokerrok is een veelzijdig kledingstuk dat gemakkelijk tijdens dag en nacht gedragen kan worden. Kies een rok met een bescheiden lengte, net boven of onder de knie, en combineer hem met hakken om je silhouet te verlengen. Neutrale tinten of klassieke patronen, zoals krijtstrepen of pied-de-poule, zijn ideaal voor maximale veelzijdigheid. 

Beheers de kunst van het aanbrengen van laagjes 

Laagjes dragen is de sleutel als het gaat om de overgang van je outfit van dag tot nacht. Met een paar simpele toevoegingen of aanpassingen verander je eenvoudig de algehele look en feel van je uitstraling. 

1. Voeg een statement ketting toe 

Een gedurfde halsketting kan je outfit direct naar een hoger niveau tillen en een vleugje glamour toevoegen aan je avondlook. Kies een stuk dat bij je outfit past, maar niet overweldigend is, en laat het het middelpunt van je ensemble zijn.

2. Schakel over naar statement hakken 

Door je kantoor vriendelijke flats of pumps te ruilen voor een paar opvallende hakken, kun je je look in een oogwenk veranderen. Kies voor een paar in een gedurfde kleur of met opvallende details, zoals versieringen of interessante texturen, om een extra dosis verfijning toe te voegen. 

3. Drapeer een sjaal of omslagdoek 

Een lichtgewicht sjaal of omslagdoek is een perfect accessoire om in je bureaula te bewaren. Drapeer het over je schouders om warmte en stijl toe te voegen aan je avond outfit. 

Stylingtips voor een naadloze overgang 

Houd deze stylingtips in gedachten om ervoor te zorgen dat je outfit soepel overgaat van bureau naar diner. 

1. Kies voor veelzijdige accessoires 

Kies accessoires die je makkelijk casual of up-to-date kunt houden, zoals een strakke leren riem, een minimalistisch horloge of een paar klassieke parel oorbellen. Dit maakt het gemakkelijker om je look voor de avond aan te passen zonder dat je extra spullen mee hoeft te nemen. 

2. Investeer in kwalitatieve en duurzame kledingstukken 

Door kleding te kiezen die is gemaakt van hoogwaardige stoffen, ga je er niet alleen voor zorgen dat je kledingstukken langer meegaan, maar ook dat ze hun vorm en uiterlijk de hele dag behouden. Zoek naar materialen zoals zijde, wol of katoen mixen die ademend en comfortabel zijn om te dragen. 

3. Plan vooruit 

Neem 's ochtends even de tijd om na te denken over jouw avond plannen en kies een outfit die gemakkelijk kan worden getransformeerd met slechts een paar simpele aanpassingen. Dit helpt je last-minute garderobe stress te voorkomen en ervoor te zorgen dat je er altijd op je best uitziet en je goed voelt. 

Omarm de kracht van make-up en een goed kapsel 

Je make-up en kapsel kunnen ook een cruciale rol spelen bij de overgang van je look van dag tot nacht. Met slechts een paar eenvoudige aanpassingen kun je een meer glamoureuze en verfijnde uitstraling creëren voor jouw avondafspraken. 

1. Transformeer je make-up

Versterk je make-up voor een avondje uit door simpelweg een gewaagde lipkleur toe te voegen, je oogschaduw donkerder te maken of een vleugje glinstering aan te brengen in de binnenste ooghoeken. Deze kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben en je look direct een andere uitstraling geven. 

2. Verfris je kapsel 

Je kapsel veranderen is een andere effectieve manier om van dag tot nacht over te gaan. Als je je haar altijd opgestoken hebt in een professioneel ogende knot of paardenstaart, overweeg dan om het los te laten en wat losse golven toe te voegen voor een meer ontspannen sfeer die past bij de avond. Als je je haar de hele dag los hebt gehad, probeer het dan terug te trekken in een slanke, lage paardenstaart of een chique chignon voor extra verfijning. 

3. Even bijwerken 

Voordat je de deur uitgaat, neem even de tijd om je make-up bij te werken en je haar op te frissen. Dit zal je helpen om je zelfverzekerder en fitter te voelen tijdens de overgang van werk naar vrije tijd. 

Conclusie 

Bij het creëren van de perfecte bureau- tot diner outfit voor dames draait alles om veelzijdigheid, aandacht voor detail en een goed geselecteerde garderobe. Door tijdloze kledingstukken, veelzijdige accessoires en strategische laagjes technieken te gebruiken, kun je naadloos overstappen van kantoor naar een avondje uit zonder in te leveren op stijl of comfort. Dus ga je gang en verover je day&night stijl.

Deel dit artikel
Back to top