Inspiratie & Tutorials

How to : kwasten wassen/schoonmaken

Vandaag heb ik eindelijk eens een filmpje voor jullie opgenomen dat laat zien hoe ik mijn make-up kwasten schoonmaak. Ik wilde dit al zolang doen, maar telkens kwam er weer iets tussen of had ik er geen tijd voor. Toch zijn er altijd veel meiden of vrouwen die er naar vragen, dus wilde ik wel graag een keer laten zien hoe ik mijn kwasten schoonmaak. Kijk dus even verder..... Mijn voorkeur gaat uit naar het schoonmaken van mijn (MAC) kwasten met een milde shampoo, ook al zweren anderen wellicht bij andere middeltjes. Ik heb veel van mijn kwasten al 3 jaar en gebruik ze echt erg vaak, een aantal echt dagelijks. Ik doe mijn best om mijn kwasten iedere week een grondige wasbeurt te geven, al zit er vaker wel iets meer tijd tussen i.v.m. tijdgebrek. Nu vind ik dat ook niet zo''n punt hoor, want als je de kwasten uitsluitend op jezelf gebruikt dan maakt het eigenlijk ook niet zo heel veel uit.

Als je visagiste bent of je gebruikt de kwasten ook regelmatig op anderen, dan heb je natuurlijk met andere factoren zoals hygiëne te maken en zul je de kwasten ook regelmatiger moeten reinigen, wat ook praktisch is natuurlijk omdat anders de kleuren van de producten niet zo mooi zullen overkomen.

Voor de snelle tussendoor schoonmaakbeurt gebruik ik de MAC brush cleanser, die ik voor het gemak even overgiet in een spuitflesje (gewoon te vinden bij de drogist), ik spray de vieze kwast even in met de cleanser en laat het even intrekken, daarna pak ik een schone tissue en maak de kwast schoon, droog is hij dan vrijwel meteen. Daarmaast zijn ook alle bacteriën verdwenen, perfect dus ook als je anderen opmaakt!

Er zijn  natuurlijk nog meer merken die speciale brush cleansers hebben, soms een soort shampoo maar soms ook in een sprayvorm zoals de brush cleanser. Vooral synthetische kwasten kunnen weleens lastig schoon te maken zijn, zeker foundation- of concealerkwasten, daarvoor kun je ook prima afwasmiddel gebruiken, dat ontvet heel goed. Er zijn ook visagisten die hun kwasten schoonmaken met een wolwasmiddel, zo heeft iedereen waarschijnlijk wel zijn trucje. Ik hou het voor nu maar bij mijn huidige routine, shampoo is ook niet duur in aanschaf en mijn kwasten worden prima schoon en blijven in perfecte conditie. Ondertussen zijn jullie vast benieuwd geworden naar mijn routine.....*wink wink*..... Bedankt voor het kijken en ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top