Algemeen

Apples & Pears: Natural bee remedies

Op het mooie platteland van Engelse Cotswolds wordt er op een oude fruitboomgaard een kleine imker-onderneming gewijd aan het maken van de met hand gemaakte, natuurlijke lippenbalsems van Apples & Pears. Aangezien veel van wat je op jouw huid smeert direct in de bloedsomloop wordt geabsorbeerd, gebruiken zij ingrediënten die letterlijk goed genoeg zijn om te eten. In de praktijk betekend dat geen op aardolie-gebaseerde producten, geen parabenen, geen synthetische kleurstoffen, smaakstoffen en geen kunstmatige geurstoffen. Meer weten? Lees dan snel even verder! De lippenbalsems van Apples & Pears zijn momenteel verkrijgbaar in drie varianten onderverdeeld in balsem voor droge lippen (Wild rose), eentje voor gevoelige lippen (Calendula) en tot slot een reguliere variant (Beeswax). Apples & Pears draagt een gedeelte van hun omzet af aan het goede doel en ondersteund hiermee het bijenonderwijs en imkerij rond de wereld. Zij dragen ook bij tot speciale bijen-onderwijsprogramma''s op lokale scholen.

De was die gebruikt  wordt voor de balsems is van eerste kwaliteits „afdekkingen“ (het dunne was afdekken die de honing in de honingraat verzegelt). Deze was wordt langzaam verwarmd en gefiltreerd om op deze manier de voordelige eigenschappen van honing te behouden. De bijen worden opgesteld in kleine groepen op  landbouwgrond, weiland, naast oude hagen en in een oude boomgaard. Een plaats met overvloed aan nectar en stuifmeelbronnen het jaar door.

Binnenkort volgt een review van deze leuke Natural bee remedies van Apples & Pears. Tot die tijd kun je voor meer informatie even een kijkje nemen op de website van Apples & Pears. Deze lippenbalsems zijn voor £9.25 per stuk verkrijgbaar via  Lovelula.com, deze webwinkel is gevestigd in de UK (geen invoerrechten) en verzend tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top