Blogs & Editorial

Sunday discussion - Goedkoop is duurkoop?

Op deze Valentijnsdag is het weer tijd voor een "sunday discussion"! Wendy kwam deze week met een goed idee over de discussie van deze week en ik ben eigenlijk ook erg benieuwd naar jullie standpunt of mening over deze stelling. De discussie van vandaag gaat over : op beauty (en fashion) gebied, geldt hier ook voor dat goedkoop duurkoop is?? Koop je liever meer producten die goedkoper zijn of ga je toch voor een hogere prijs, dan maar minder producten? Of doe jij het anders? Lees snel verder! Natuurlijk hebben wij (wendy en ik) hierover ook onze gedachten laten gaan, we zijn benieuwd naar jullie mening hierover! Maar eerst Wendy''s mening:

Ik moet bekennen dat ik stiekem wel een voorliefde heb voor de wat meer luxe cosmetica merken. Je zult mij niet zo heel snel met een supermarkt of drogisterij merk in mijn handen staan. Niet omdat ik denk dat het niet goed genoeg is voor mij, maar ik heb maar ik heb nu eenmaal mijn favorieten en die kom ik op die plekken nu eenmaal niet zo snel tegen. Wat betreft goedkoop is duurkoop: Daar ben ik het zeker wel mee eens, maar ik moet erbij zeggen dat het natuurlijk wel ligt aan wat jouw gewoonte is. Ik kan mij zo voorstellen dat iemand die alleen maar Kanebo producten gebruikt niet zo snel naar een Hema nagellakje grijpt en misschien ook wel andersom. Misschien ook wel. Dat betekend niet dat de Hema nagellakjes niet geschikt zijn. In het verleden liet ik mij wel eens verleiden, bijvoorbeeld in de rij bij de drogist. Dan zag ik een Essence display vol met schattige kleurtjes voor zeer betaalbare prijsjes. Enfin, mandje vol (hebben, hebben, hebben!) en vervolgens kwamen de producten meestal ongebruikt in een lade terecht en dan is het toch zonde van je geld. Tuurlijk zijn er dames die beweren dat een nagellakje van bijvoorbeeld Essence of Catrice net zo lang blijft zitten als een Chanel variant, maar als nagellak liefhebber kan ik toch wel stellen dat dit gewoon niet waar is. Tuurlijk betaal ik dan de jackpot voor een nagellakje (21.50 euro) en daar soms wel 5 a 7 andere nagellakjes voor kan kopen maar ik heb er toch wel wat voor over wanneer een nagellakje blijft zitten daar waar ik hem aangebracht heb: op mijn nagels. Dus wat mij betreft: Ja, goedkoop is duurkoop, vooral als je de producten toch niet gaat gebruiken.

Op bovenstande foto''s zie je de nagellakjes van Chanel en Essence, shampoo''s zijn van Syoss en Alterna. Nu mijn mening:

Mijn mening hierover lijkt erg op die van Wendy, ook ik ben geen budgetshopper, al zijn er natuurlijk weleens leuke uitzonderingen mogelijk. Als ik de drogist binnenstap, dan ga ik altijd wel even snuffelen tussen de make-upjes, maar ook huidverzorging of lichaamsverzorgingsproducten bekijk ik altijd met plezier. Ik gooi ook weleens een Catrice of Essence product in mijn mandje, maar ik beperk het echt omdat ik weet dat ik het toch niet ga gebruiken. Natuurlijk komt dat ook wel omdat ik zoveel andere fijne producten heb, maar ook de kwaliteit valt soms echt tegen. Niet altijd natuurlijk! Ik zweer wel bij goede shampoo en huidverzorgingsproducten, ik heb nog nooit een budgetmerk shampoo gekocht wat echt goed was...terwijl ik bij duurdere merken echt meerdere favorieten heb, al jarenlang. Daar bespaar ik echt nooit op, want ik koop liever een fles shampoo van EUR 25,00 die mijn haar prachtig maakt dan 10 flessen van EUR 2,50 waarbij mijn haar treurig naar beneden hangt....Ik vind ook dat je niet moet bezuinigen op huidverzorging, dat is zo belangrijk, dat je daar best iets meer budget voor mag uittrekken, moet je toch bezuinigen (of gewoon zuinig doen)....bezuinig dan liever op make-up. Nog even een voorbeeld van goedkoop is duurkoop : ik laat mij regelmatig weer verleiden tot het aankopen van die bekende make-up palette''s (denk 88 palette, warm palette, lipstickpalette etc), maar toch liggen ze altijd vrijwel ongebruikt in mijn kast. Zo op het eerste oog ziet alles er prima uit, maar als ik het dan gebruik dan valt het na verloop van tijd toch weer tegen...de oogschaduws zien er na een paar uur veel minder mooi uit, de houdbaarheid is toch niet zo goed etc.... Ook ik ben het niet altijd eens met dames die bepaalde budgetmerken net zo goed achten als een duurder merk, zeker niet omdat ze soms niet eens goed kunnen vergelijken omdat ze de duurdere merken niet gebruiken (of niet vaak).

Maar...wat is jullie mening hierover?? Laat het ons weten en geef als het kan ook voorbeelden van de keren dat je bewust kiest voor een goedkoper of juist duurder product.....Mocht je het leuk vinden, dan mag je ook voorbeelden geven op het gebied van fashion! Kies je voor de mooie, duurdere schoen van een goede kwaliteit of heb je voor dat geld liever 4 paar goedkopere schoenen? Bijdrage van Wenvers & Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top