Algemeen

Aqua Allegoria van Guerlain - ode aan de natuur

Ruim 10 jaar geleden bedacht de parfumeur van het huis Guerlain, Jean-Paul Guerlain, een geheel nieuwe collectie geuren, allemaal geïnspireerd door de natuur, Aqua Allegoria. De creatie''s in deze collectie zijn allemaal licht als water, maar hebben toch duidelijk hun eigen karakter, de ingrediëntenlijst is meestal kort waardoor de geuren eenvoudig, fris en origineel zijn. Vanaf april liggen weer een aantal nieuwe geuren in de winkels, lees daarvoor snel even verder... Inmiddels zijn er al 22 Aqua Allergoria''s geweest, sommige waren slechts één seizoen verkrijgbaar, maar anderen bleven langere tijd, juist ook omdat ze zo gewild waren. De geuren zijn licht en waterachtig, ik vind ze geweldig voor de zomermaanden waar echte parfums vaak te zwaar zijn, tenminste dat vind ik. Daarnaast zijn ze ook qua compositie''s heel fris, fruitig en bloemig, het is maar net welke Aqua Allegoria je kiest. De nieuwe Aqua Allegoria is een bijzondere, want de parfumeur Thierry Wasser heeft nu echt een ode aan de natuur gebracht met de geur Flora Nymphea. Een nimf is een godin van de natuur, je ziet ze bij wijze van spreke zweven door bossen en over grasvelden....terwijl ze een verrukelijke geur achterlaat. Flora Nymphea is geïnspireerd door de boerenjasmijn, maar verder ruik je ook de veldbloemen, de geur van bomen en planten, fruittonen en oranjebloesem. Hmm....oranjebloesem is heerlijk en absoluut de perfecte lentegeur...

Maar dit is niet de enige Aqua Allegoria die dit jaar te vinden zal zijn in de winkels, er zijn er gelukkig nog 4:

  • Pamplelune - het zoetzuur & de subtiele bitterheid van grapefruit
  • Herba Fresca - ruik de grassen, blaadjes en bedauwde bloemblaadjes
  • Mandarine Basilic - een bijzondere combinatie van mandarij en basilicumblad
  • Tiaré Mimosa - een zonnige combinatie van tiarébloemen, mimosa en vanille

Ik wordt hier in elk geval behoorlijk vrolijk van, niet alleen de geuren lijken me heerlijk, maar de flacons zijn ook erg fraai, met als schattig en bijzonder accent het bijtje dat je vind op de dop van iedere flacon. Al sinds 1853 is de bij een belangrijk symbool van het huis Guerlain, uiteindelijk verzamelen de parfumeurs ook de rijkdommen van de natuur om heerlijk creatie''s te maken....natuurlijk geen honing, maar wel prachtige parfums!

De Aqua Allegoria lancering zal dus plaatsvinden op 1 april 2010, je vind deze geuren bij de vaste verkooppunten van Guerlain zoals Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf (voor meer informatie kun je bellen met 010-4524677), de geuren zijn allemaal in 2 formaten te koop en hebben dezelfde prijs:

  • eau de toilette vapo 75 ml EUR 49,50
  • eau de toilette vapo 125 ml EUR 68,70

Deel dit artikel
Back to top