Nieuws

Chloé Eau de fleurs - 3 prachtige geuren

Schreef ik in een eerder artikel al dat ik compleet was gevallen voor het heerlijke Chloé parfum....in dit artikel laat ik jullie kennismaken met 3 nieuwe Chloé parfums, de Eau de Fleurs. Drie parfums gecreeërd door vrouwelijke parfumeurs, gemaakt van de edelste ingrediënten uit de parfumerie-wereld en geïnspireerd door de natuur, dat klinkt goed! Lees snel even verder....

Ik had dit nieuws al even geleden binnen gekregen en ik dacht al dat de geuren erg fijn zouden zijn, maar vandaag is dit helemaal bevestigd toen ik alledrie de geuren heb getest bij de Bijenkorf. Wat een fijne parfums zijn dit!! Niet alleen ruiken ze alledrie heel bijzonder, de flessen zijn ook echt heel mooi, een strak ontwerp en toch vrouwelijk, dit straalt luxe uit, aan alle kanten!

Ik heb de geuren even voor jullie op een rijtje gezet compleet met een beknopte geur-omschrijving:

Eau de Fleurs Néroli - deze geur is bedacht door Aliénor Massenet, haar taak was niet eenvoudig omdat Néroli een ingrediënt is in vele geurcomposities, daardoor is de geur zeer herkenbaar. Toch is het haar gelukt een unieke, moderne Neroli geur te maken, met een aantal bijzondere toevoegingen! Een paar steekwoorden : zoet maar zeker niet onschuldig, bloemig en tegelijkertijd houtachtig en fris én zonnig. De geur is als volgt opgebouwd:

  • top : mandarijn, sinaasappel en rozemarijn
  • hart : neroli, pioenroos en salie
  • basis : witte muskus, tonkabonen, amber en cederhout
Eau de Fleurs Lavande

- ook deze geur was een behoorlijk uitdaging voor parfumeur Domitille Bertier, lavendel is namelijk een ingrediënt in veel herengeuren, hoe maak je daar een echte vrouwengeur van? Bijvoorbeeld door de lavendel-essence te ontdoen van de amandelachtige basisnoot, hierdoor ontstond een lichte, vluchtige lavendel-essence. De geur is als volgt opgebouwd:

  • top : viooltjes, bergamot en citrus
  • hart: thee, lavendel en iris
  • basis : muskus, ceder, vetiver, kasjmier en grijze amber
Eau de fleurs Capucine

- Louise Turner heeft voor deze geurcompositie haar inspiratie uit haar eigen (en andere) wilde tuinen gehaald, veel bloemen en groene planten geven deze geur een bijzondere, edele geur. De geur is als volgt opgebouwd:

  • top : bergamot, citroen, oranjebloesem, galbanum (groene noot), salie en jeneverbessen
  • hart : rozen essence, roos absolue, jasmijn en lelietjes-van-dalen
  • basis : ambroxan (sensueel/houtachtig amber) en katoenmuskus

Veel woorden, I know, maar ik kan jullie ook alleen maar aanraden om deze geuren zeker eens te gaan ruiken, ze zijn echt geweldig fijn. Ze zijn vanaf nu (officieel eind februari) verkijgbaar bij de filialen van de Bijenkorf, dus niet bij de andere verkooppunten, hou daar even rekening mee! De Chloé Eau de fleurs collectie is verkrijgbaar in flessen van 100 ml en ze kosten EUR 105,00 per stuk, o.a. bij DeBijenkorf.nl

Deel dit artikel
Back to top