Algemeen

Sunday discussion - Afgunst & jaloezie

Vandaag een discussie over iets wat mij al langer stoort in de internet (beauty) wereld, de afgunst en jaloezie die sommige mensen zo duidelijk etaleren tegen bijvoorbeeld (beauty) bloggers. Ik loop alweer een heel tijdje rond in de internet beauty wereld en dit is een issue die ik eigenlijk al wat langer wilde bespreken, maar omdat het de laatste tijd weer flink de kop op steekt, dacht ik dat dit een geschikt moment was. Lees snel verder....Waar gaat het nu eigenlijk om? Het valt mij steeds vaker op dat er op internet vaak zo negatief geageerd wordt op hetgeen beautybloggers of Youtuber''s doen of zeggen? Waarom is dit nu eigenlijk zo? Is dat pure jaloezie of afgunst van degene die comments geven of is het iets anders?

In een van de eerste Sunday discussion''s over "Kun je ook teveel make-up hebben"? viel mij dat al op, de negatieve reactie''s over mijn make-up stash en ook merk ik steeds vaker dat mensen heel negatief doen over mensen die veel make-up hebben of kopen (natuurlijk geldt dit ook bijvoorbeeld voor kleding of andere producten). Terwijl ik dan denk, wat maakt het eigenlijk uit? Als iemand een grote make-up stash heeft, dan doet diegene er toch niemand kwaad mee? Wat kan dat iemand anders eigenlijk schelen? Die negativiteit heeft er bij mij in elk geval toe geleid dat ik op Lushious Beauty vrijwel nooit meer mijn aankopen laat zien of nieuwe stash foto''s. Ik weet gewoon dat daar weer heel negatief over wordt gedaan....dus waarom zou ik de moeite nemen. Terwijl het eigenlijk gek is, want dit is nu eenmaal mijn blog over beauty, dus het zou eigenlijk juist best leuk zijn om dit te laten zien (en ik weet dat er ook liefhebbers voor zijn). En dan heb ik het nog niet eens over andere aankopen, van mij zul je dus al nooit horen wat voor kleding, schoenen, tassen, auto''s, horloge''s of zonnebrillen ik heb gekocht........Raar eigenlijk dat we hier in dit land ons altijd moeten verantwoorden voor onze uitgaven tegenover anderen. Zo vind ik het ook altijd behoorlijk raar om te horen dat ik het geld dat ik uitgeef beter kan besteden aan goede doelen....tuurlijk, wij verkopen ons huis wel, samen met de auto''s en andere bezittingen en gaan wel in een hutje wonen, dan kan al ons geld naar goede doelen.....Kom op, zo werkt het toch niet? En waarom gaat iemand er eigenlijk ook vanuit dat je niet beide kunt doen, dus en make-up kopen en geld geven aan een goed doel?

Ik verbaas mij ook altijd over comments die gaan over de prijzen van producten, sommige comments gaan ongeveer zo "zo....12 nagellakjes van 15 euro, dat is wel heel veel geld, hoe kun je dat betalen?" Kom op....dat vraag je toch niet aan iemand? Wat gaat het iemand aan hoe ik mijn geld verdien en hoe ik het uitgeef, dat mag ik toch zeker zelf weten of is toch mijn verdienste? Als ik 12 nagellakjes wil laten zien aan jullie, dan is dit beauty blog toch juist de plaats ervoor? Ik verplicht niemand om iets te kopen, alleen jij kunt zelf bepalen of je het geld ergens voor over hebt, daar ga ik natuurlijk niet over.

Of wat te denken van reactie''s op verschillende YouTube guru''s? Dan weer is de make-up te heftig, dan weer te neutraal, dan lijkt het weer niet genoeg op het origineel, dan praten ze weer te Amerikaans, dan weer te slecht Engels.....kortom het is niet snel goed! Op zich hoef je natuurlijk niet altijd heel positief te zijn en iedereen mag een mening hebben, maar het is altijd best opvallend dat het vooral Nederlanders zijn die zo negatief reageren? Is het nu echt zo dat wij Nederlanders mensen geen succes of positiviteit gunnen? Kunnen we nu niet eens gewoon blij zijn voor iemand zonder daar weer allerlei kanttekeningen bij te plaatsen?  Waarom zou je je tijd en moeite om een comment te geven op iets wat je echt niet leuk vind? Als ik een post,  blog, video of foto ziet die ik niet mooi of leuk vind, dan geef ik gewoon geen commentaar.......en ga ik naar iets op zoek wat ik wel leuk of mooi vind.

Ik ben reuze benieuwd naar jullie reactie op het bovenstaande, merken jullie dit ook weleens? Vinden jullie dit normaal of misschien juist wel vervelend om te lezen, die negatieve''s reactie''s? Is het iets typisch Nederlands, die negatieve reactie''s? Of.....krijgen jullie, als mede-(beauty)bloggers ook weleens negatieve reactie''s, zo ja wat doet dat eigenlijk voor jullie? Laat je je er door weerhouden om bepaalde dingen te schrijven of te publiceren? Bron afbeelding : Nataliedee (zeker eens gaan kijken!)

Deel dit artikel
Back to top