Algemeen

Sunday discussion - wat draag je op je werk?

Dit keer een Sunday discussion over een wat minder beladen onderwerp, maar ik ben echt benieuwd naar jullie meningen hierover. Ik wil graag van jullie weten wat jullie een geschikte look vinden om te dragen naar jullie werk. Natuurlijk is dit wel afhankelijk waar je werkt, tenslotte gelden niet overal regels omtrent kleding en make-up, maar vaak zijn er wel ongeschreven regels en hoe ga je daar nu mee om? Laat ons dus weten hoe jij dat doet? Vind je het soms lastig om te bepalen wat nu wel en niet kan? Lees snel verder en geef jouw mening! Ik heb hier eigenlijk altijd wel mee geworsteld, ik heb namelijk langere tijd gewerkt als assistent-accountant/office manager bij accountantskantoren en daar gelden natuurlijk best strikte regels. Je kent het misschien wel, geen jeans maar wel mantelpakjes....liefst een beetje bescheiden en tuttig. En ja, that''s just not me....ik liep dus eigenlijk altijd op het randje, zeg maar. Dus best wel een mantelpakje of mooie broek met jasje, maar daaronder wel high heels. Ik heb er best weleens opmerkingen op gekregen van mijn bazen, die het al snel te sexy vonden, maar ja...ik heb wat dat betreft mijn looks niet echt mee, wat ik ook aan doe, met mijn blonde haar & volupteus figuur (haha...klinkt zo gek) is het al snel te sexy...maar dat ligt natuurlijk ook wel een beetje aan mijn eigen stijl, die ik ook niet wilde opgeven.

Hoe doen jullie dat? Laat het ons weten en vertel dan natuurlijk ook in wat voor soort omgeving jij werkt, want de regels zijn niet overal even strikt natuurlijk. Om even een paar voorbeelden te geven van "problemen" die je zou kunnen tegenkomen:

  • felle kleuren make-up worden niet gewaardeerd (ook die leuke roze lipstick niet!)
  • nagellak mag niet te opvallend zijn (tja, wat is dat nu voor een regel?)
  • je moet altijd panty''s dragen, tenzij het een hittegolf is
  • geen schoenen met open tenen dragen
  • geen rokjes of jurkjes die dragen die korter zijn dan de knie
  • haar in een bescheiden coupe, dus geen te aparte kapsels of kleuren
  • tatoeages of piercings zijn niet toegestaan

Hoe is dat op jullie werk geregeld? Houden jullie daar rekening mee of heb je er maling aan? Moet je je erg aanpassen, vind je dat dan erg? Of vinden jullie dit normaal en heb je er geen enkel probleem mee? Laat het ons weten! Met dank aan Evi voor dit leuke onderwerp!

Deel dit artikel
Back to top