Nieuws

Chanel Hydramax active Nutrition & Lip balm

Chanel heeft wat mij betreft een goede reputatie op het gebied van hydraterende huidverzorgingsproducten. Al jarenlang hebben zij de bekende Hydramax lijn, die sinds 2008 is herontwikkeld en sindsdien Hydramax active heet. Sinds deze maand zijn er aan deze lijn twee producten toegevoegd, de Creme nourissante (speciaal voor de droge huid) en de Baume levres (ofwel de lip balm). Lees even verder voor meer informatie en mijn review... Ik ben eigenlijk al jaren fan van de huidverzorgingsproducten van Chanel, mede daarom was ik best nieuwsgierig naar deze twee nieuwe producten. Alle producten uit de Hydramax active lijn hydrateren de huid door het vochtgehalte van de cellen op peil te houden, belangrijk ingredient in alle producten is de Ceratonia PFA. Ceratonia PFA is een op maat gemaakte werkstof die is geëxtraheerd uit de johannesbroodboom, een boom die bekend staat om zijn vermogen vocht goed vast te houden.

In de Hydramax active lijn vind je verschillende soorten dagcreme''s, voor verschillende huidtype''s, een heerlijk serum en een getinte dagcreme. Nu heeft Chanel ook een speciale creme voor de droge huid ontwikkeld en een lip balm, het assortiment wordt dus steeds uitgebreider, ik kan jullie alvast verklappen dat er in de zomer ook een masker toegevoegd wordt aan de lijn, het Active Moisture Mask.

De Hydramax active Nutrition Nourishing Cream for dry skin is een voedende romige crème die de hydratatie optimaliseerd en het tekort aan lipiden aanvult, hierdoor voelt de huid na gebruik zacht, soepel en comfortabel aan. Naast de genoemde werkstof Ceratonia PFA zijn ook rozenwas (die de huid direct beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf)  en de lipsomen van rozemarijn (die de huid op de langere termijn stimlueert tot het aanmaken van essentiële lipiden) aan de crème toegevoegd.

Ik heb de crème voor jullie getest en ben behoorlijk onder de indruk, zeker voor de wintermaanden is dit een hele fijne crème, ook voor mij, ondanks dat ik geen echt droge huid heb. De crème is prachtig, spierwit en ruikt erg fijn naar perzik, de geur is best wel even aanwezig, maar ik vind dat zelf niet storend. De crème voelt direct erg prettig en comfortabel aan op de huid en dat gevoel blijft de hele dag, ondanks dat de crème rijk aanvoelt is deze niet vettig....ik merk bijvoorbeeld helemaal niet dat er extra talg wordt aangemaakt of dat ik last heb van meer glimmende plekjes dan anders. Op zich is dat best wel apart, maar wel erg fijn natuurlijk. Heb je last van een droge, trekkerige en oncomfortable huid....denk dan eens aan deze crème als je in de parfumerie staat, de Hydramax active lijn is in principe geschikt voor alle leeftijden, zo ook deze crème. Natuurlijk heeft de crème wel een nadeel, hij bevat nl. geen SPF...geen bescherming tegen schadelijke zonnestralen en dat is erg spijtig! Maar goed, daarvoor zijn weer andere producten beschikbaar in het gamma van Chanel.

De Hydramax active nutrition Lip Care is een lip balm in een potje, volgens mij de eerste van Chanel, wat een leuke primeur! Ook de lippen kunnen soms wel wat extra''s gebruiken, zeker in de koude wintermaanden, die we nu eindelijk achter ons hebben gelaten. In de compacte lip balm vind je dezelfde werkzame stoffen als in de crème, met daarnaast ook nog extract van katoenzaadolie, dat rijk is aan ceramiden en de lippen voedt en hersteld. De lip balm zit dus in een potje en is vrij compact, eigenlijk is het best lastig om er wat lip balm uit te krijgen, je moet flink wrijven met je vinger. Op zich is dit natuurlijk niet zo erg hygiënisch, zeker niet omdat het wat moeizaam gaat. Maar...het is zeker de moeite waard, de lipbalm voelt vederlicht aan op de lippen, ruikt subtiel naar perzik en rode vruchten en geeft een mooie finish op de lippen. Geen mega-shine zoals een vaseline of Rosebud, maar een subtiele satijnachtige glans, perfect ook onder een lipstick of lipgloss. Na een aantal weken gebruik vind ik mijn lippen er beter uitzien, ze lijken wel iets van kleur veranderd, meer roze, ook de lipcontour lijkt wat strakker....de verschillen zijn best subtiel, maar toch heb ik het gevoel dat er iets veranderd is. Een hele fijne, bijzondere, veelzijdige lip balm dus, zeker de moeite waard om eens te gaan uitproberen.

De eindconclusie is dus dat het twee fijne, nieuwe producten zijn, waarbij ik wel aan wil geven dat ik het jammer vind dat ze pas vanaf begin maart te krijgen zijn, dit zijn juist perfect producten om te gebruiken in de wintermaanden! Maar goed, over een maand of 8 begint de winter natuurlijk ook weer, je kunt ze maar in huis hebben!

Je vindt de twee nieuwe producten (en de rest van de lijn) bij de vaste Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL, Sephora, Mooi parfumerie en nog meer luxe parfumeriëen. Hier een complete lijst van producten uit de Hydramax active lijn:

Deel dit artikel
Back to top