Algemeen

Sunday discussion - zijn bloggers invloedrijker dan magazines?

De laatste jaren zijn de beauty bloggers als paddenstoelen uit de grond gevlogen, dat zal jullie vast niet ontgaan zijn. Ook ik ben alweer bijna 3 jaar bezig als beauty blogger, tenminste in 2007 richtte ik het leukste make-up forum van Nederland op, Lushious Beauty Talk, daarna ben ik mij meer gaan richten op Lushious Beauty. Al sinds de start van het forum, merkte ik dat lezers best beïnvloed worden door de reviews die werden geplaatst door de leden. Op zich is dat prima, maar ik vraag mij de laatste tijd wel af wat nu eigenlijk de invloed is van beautybloggers? Als er op een beauty blog of forum erg positief wordt geschreven over bepaalde producten, dan werden de lezers best aangespoord om die producten ook aan te schaffen, want....tja...als iemand er echt zo enthousiast over is, dan wil je dat natuurlijk ook graag uitproberen. Maar dat heeft natuurlijk ook een andere kant, een product wat volgens de reviews niet zo goed is, dat zal je misschien sneller laten liggen in de winkels. De cosmeticabedrijven hebben de beauty bloggers natuurlijk ook al ontdekt, in het begin ging dat best een beetje moeizaam, omdat ze meestal "gebruikt" maakte van de schrijvende pers (de magazines/tijdschrijften/kranten) om nieuws over hun producten naar buiten te brengen. Dat is natuurlijk nog steeds zo, maar de beauty bloggers zijn ook hier aan een opmars bezig, veel bedrijven werken hier dus ook graag aan mee. Want in principe is alle aandacht natuurlijk goed voor hun producten!

De grote beauty bloggers van deze wereld, denk dan aan Temptalia of de verschillende YouTube-guru''s zoals Michelle Phan of Lauren Luke (die je toch ook wel kunt scharen onder de beauty bloggers) hebben een enorm groot publiek, waarschijnlijk veel groter dan de magazines, al kan ik dat niet met cijfers aantonen. Daarnaast heeft een beauty blogger meestal een directer contact met de lezers en blijven de artikelen jarenlang te vinden op het internet, terwijl de magazines na korte tijd op de berg oud papier belanden.

Nu vroeg ik mij eigenlijk af, hoe laten jullie je beïnvloeden door de beauty blogs en door de magazines? Beïnvloeden klinkt misschien negatief, maar zo bedoel ik het zeker niet, misschien is inspireren een positiever woord? Jullie begrijpen mij waarschijnlijk wel!Lezen jullie ook nog magazines om je op het gebied van cosmetica te laten inspireren? Is er iets dat je mist in de magazines, maar wel terugvind bij beauty bloggers? Of andersom, mis je iets bij beauty bloggers? Ben je eerder geneigd om iets te kopen als een blogger daar positief over is? Of laat je je sneller verleiden door een mooie foto in een glossy magazine? Vinden jullie informatie gegeven door een magazine betrouwbaarder dan een blogger? Of is dat juist andersom? Laat mij weten hoe jullie hierover denken? Vertel als het kan ook iets over jezelf, bijvoorbeeld hoe oud je bent en hoe je voor de tijd van de beauty bloggers aan informatie kwam. Ik ben echt erg benieuwd! Fijne zondag allemaal, ik heb vanmiddag een superleuke middag gepland want we gaan met 6 beauty bloggers lekker shoppen & sushi eten. Wie gaan er mee? Mascha, Evi, Sofie, Serena, Nikkie en ik, jammer genoeg kon Cynthia niet mee....wil je weten hoe het ons vergaat? Volg mij dan op Twitter! Bijdrage van Debbie aka Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top