Nieuws

Aqua Allegoria Flora Nymphea - bloemetjes en bijtjes

Onlangs schreef ik er al over in dit artikel, de heerlijke Aqua Allegoria parfums van Guerlain. Afgelopen zondag was ik supergezellig aan het shoppen met de leukste en liefste beauty-bloggers van Nederland en België, toen we ze tegenkwamen bij MOOI Parfumerie aan het Binnenwegplein in Rotterdam. Uiteraard moest ik ze allemaal even besnuffelen en kon de Flora Nymphea niet weerstaan, vandaar dat ik vandaag de review al voor jullie heb, een zalige lente-geur! Lees snel even verder.... Bloemetjes en bijtjes - dat is waar de geur mij onmiddelijk aan deed denken, perfect voor de lente dus, maar ook als je dit frisse, vrolijke lente-gevoel wilt oproepen, dan is de Aqua Allegoria Flora Nymphea een must.

De flacon is prachtig, de gouden honingraatvormige (is dat een woord?) bovenkant is prachtig, het gouden etiket past perfect bij de uitstraling van de flacon, de parfum is van een mooie warme roze/oranje kleur. De lente komt je direct tegemoet, vooral door het schattige bijtje op de dop!

De geur is zo moeilijk te omschrijven, maar ik ga mijn best doen. De geur is eerst bloemig en fruitig, maar ruikt heel warm en ook wel licht zoet. Toch overheerst het zoete zeker niet, maar het blijft op de achtergrond wel aanwezig, dat is duidelijk de honing die je ruikt, denk dus niet aan chemisch zoet, maar juist heel natuurlijk. De bloemen die je ruikt zijn bijvoorbeeld boerenjasmijn, veldbloemen en natuurlijk één van mijn favorieten ingrediënten, oranjebloesem ofwel Néroli. De geur is aan de ene kant fris en fruitig en aan de andere kant warm, maar niet zwaar of echt sensueel, de geur blijft zacht en ietwat poederig (liefhebbers van poederige geuren, let dus op!).

Ondanks dat de Aqua Allegoria geurtjes vrij licht zijn, zijn ze gedurende de hele dag op mijn huid te ruiken, ze zijn dus erg lang houdbaar.....kortom, alle redenen om snel eens te gaan snuffelen bij de mooie winkels van bijvoorbeeld MOOI parfumerie, Douglas, ICI Paris of de Bijenkorf! De Aqua Allegoria eau de toilettes zijn te koop in twee formaten:

  • 75 ml eau de toilette EUR 49,50
  • 125 ml eau de toilette EUR 68,70

Ik heb voor jullie nog een super schattige promotie film op ons YouTube kanaal staan, die de essentie van de geur prachtig en heel bijzonder weergeeft, je moet deze film even zien! Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top