Inspiratie & Tutorials

Review - Estée Lauder Vita-mineral makeup SPF10

Vandaag weer een review van een foundation voor jullie, dit keer een exemplaar van Estée Lauder. Het gaat om de vloeibare minerale foundation van Estée Lauder, de Nutritious Vita-mineral liquid makeup SPF 10. Deze foundation sluit uitstekend aan op de bestaande Nutritious verzorgingslijn, die zich vooral richt op het verzorgen van de grauwe, vermoeid ogende en doffe huid, de foundation zit boordevol vitale voedingsstoffen die helpen je er weer fris en fruitig uit te zien. Lees snel verder..... De Nutritious Vita-Mineral makeup is beschikbaar in twee versies, de Loose Powder SPF15 en de Liquid SPF10, die ik getest heb. Beide producten zijn samengesteld op basis van een extract van de granaatappel (een vrucht boordevol anti-oxidanten) en zitten vol met huidversterkende ingrediënten zoals vitamine C en E en ijzer, kalium en magnesium. Zoals jullie weten is het zeer belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UVA- en UVB-straling , daarom is de minerale UV-blokker titaniumdioxde ook aan de foundations toegevoegd.

De vloeibare foundation is vrij dik van structuur, maar brengt erg eenvoudig en streeploos op. De foundation ruikt erg prettig, al is de geur bescheiden en beslist niet overheersend. De foundation zit in een tube, iets wat natuurlijk erg hygiënisch is, maar ook prettig om de foundation te doseren. De foundation biedt een medium dekking, maar is eventueel wel op te bouwen door een tweede dun laagje aan te brengen. De foundation hecht goed aan de huid en blijft ook prima zitten gedurende de dag, ik heb zelf aan het einde van de dag wel iets meer glimmende plekjes dan aan het begin. Dit is prima te verhelpen door de foundation heel licht af te poederen. Ik vind de foundation een mooie glans en uitstraling geven aan de huid, hij doet mij een beetje denken aan de foundation van La Mer qua finish en gevoel op de huid. Ik denk dat deze foundation het vooral erg goed doet op een ietwat droge en doffe huid, misschien is het niet een ideale foundation als je een echt vette huid hebt, de foundation dekt oneffenheden en vlekjes eigenlijk prima, zonder onnatuurlijk over te komen, je hebt beslist geen masker effect als je deze foundation gebruikt (kies dan wel de goede kleur!).

De Nutritious Vita-Mineral Liquid SPF10 makeup is verkrijgbaar in 4 tinten, net zoals de poederfoundation (die ik hopelijk binnenkort kan reviewen), geen hele ruime keuze helaas, maar ja, dat is nu eenmaal altijd zo in Nederland. Beide foundations kosten EUR 35,00 (15 gram poeder en 30 ml liquid) en zijn verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Estée Lauder. Ik heb ook een video-review gedaan van deze foundation, waarin ik de foundation natuurlijk ook draag, dan hebben jullie wellicht een beter idee van hoe de foundation eruit ziet,iets wat altijd erg moeilijk is vast te leggen op een foto! Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top