Reviews

Review: Moroccanoil - Intense Hydrating Mask

Moroccanoil is hot! Veel celebrities zoals Miley Cyrus, Nicole Kidman en Jennifer Lopez schijnen te zijn gevallen voor dit merk. Het grote geheim van de producten van Moroccanoil is de arganolie. Dit is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom groeien. De producten van Moroccanoil maken het haar sterker, zorgen voor glans en daarnaast schijnt het zo te zijn dat wanneer je de producten langer gebruikt je haar ook sneller droogt. Dat is wel heel bijzonder vinden jullie ook niet?


Enfin, tijd om een van de producten eens te testen, lees even verder! De producten van Moroccanoil zijn geschikt voor ieder haartype. De producten bevatten een krachtige anti-oxyderende en UV-beschermer Arganolie dat rijk is aan vitaminen en natuurlijke elementen. Vitamine F (Omega 6) en Vitamine A versterken de elasticiteit van het haar en Vitamine E beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ik moet bekennen dat ik al een poosje geinteresseerd ben ik deze producten, maar was een tikkeltje sceptisch in verband met de olie (bang voor vet haar) en misschien ook wel het voorgevoel dat de producten wel eens scherp zouden kunnen zijn of erg kruidig qua geur. Maar, uiteindelijk heb ik toch een pot Intense Hydratating Mask besteld! Lees even mee wat mijn bevindingen zijn.

Het Intense Hydrating Mask is speciaal ontwikkeld om het haar te hydrateren, daarnaast zou het beschadigd een flinke boost kunnen geven en een prachtige hoogglans verzorgen.  Ik kleur mijn haar regelmatig en gebruik daarnaast ook nog eens een stijltang dus ik vind het altijd erg belangrijk om mijn haar af en toe even een lekker maskertje te geven, maar ik heb vaak niet zo heel veel zin om een half uur met een maskertje in mijn haar te zitten. Wat dat betreft is dit masker een uitkomst. Je hoeft het namelijk maar tien tot vijftien minuten in te laten werken.

De structuur is prettig, niet te dun en je hebt er maar een beetje van nodig dat je in kunt masseren op handoek-droog haar. Dat scheelt natuurlijk per persoon, ik heb zelf redelijk lang haar en denk dat ik zeker 3 maanden doe met een pot van 250 gram kan doen als ik het masker eens per week zou gebruiken. De geur valt mij allezins mee. Ik schreef al even dat ik bang was voor een kruidige geur, die is wel een beetje aanwezig, maar op de achtergrond. In eerste instantie ruikt het masker fris, bloemig en romig. Na een kwartiertje heb ik het masker uitgespoeld om vervolgens mijn haar op mijn reguliere manier te drogen en stylen.

Resultaat? Mijn haar voelt lekker zacht aan en het glanst prachtig. Nu moet ik bekennen dat mijn haar altijd wel een glans heeft. Na het uitspoelen van het masker en het kammen van mijn haar voelde het wel al heerlijk zacht en makkelijker doorkambaar aan. Daarnaast blijft er een heerlijke geur in je haar achter en, blijkt na een tweetal dagen: Werd mijn haar minder snel vet. Vet dat klinkt natuurlijk een beetje zwaar, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. De eerste twee dagen voelt je haar zo lekker fluffy en schoon aan, en dat gevoel is bij dag drie meestal toch wel verdwenen. Ik heb na gebruik van dit masker een dagje langer kunnen wachten met wassen en dat is toch wel opmerkelijk!

Ik ben dus erg tevreden over dit Moroccanoil  Intense Hydrating Mask en ben stiekem wel benieuwd naar de andere producten van dit merk. Voor zover ik op de hoogte ben is Moroccanoil nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar gelukkig kunnen we de producten wel aanschaffen via een van de favoriete webshops van de Lushious Beauty redactie: HQhair! Zij verkopen een zestal producten uit het Moroccanoil assortiment:

  • Intense Hydrating Mask - € 27,50 - 250 ml
  • Restore Mask - € 36,00 - 250 ml
  • Hydrating Styling Cream - € 26,25 - 300 ml
  • Curl Cream - € 26,25  - 300 ml
  • Glimmer Shine Spray - € 21,50 - 100 ml
  • Treatment - € 36,00 - 100 ml
Deel dit artikel
Back to top