Reviews

Clinique Even Better Dark spot corrector & moisturizer

Clinique heeft al enige tijd een klein assortiment producten dat zich richt op het oplossen en tegengaan van hyperpigmentatie, de Even Better range. Hyperpigmentatie uit zich in het verschijnen van donkere vlekken op de huid, vaak is dit de gezichtshuid of de huid van de handen, de belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is een blootstelling aan schadelijke UV stralen.  Naarmate je ouder wordt zul je ook zien dat de huid er niet meer zo egaal uitziet als toen je kind was, op zich best begrijpelijk en logisch omdat je dan al jaren aan de zon bent blootgesteld. Lees even verder....

 

Het enige wat je kunt doen om hyperpigmentatie tegen te gaan, is je eigenlijk van kinds af aan beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld door uit de zon te blijven (natuurlijk niet te realiseren en ook niet gezond!) of door een goed product te gebruiken met een goede beschermingsfactor. Nu zijn de meeste mensen zich er de laatste jaren wel van bewust dat ze dit moeten doen, maar vaak is er al schade aangericht. Hoe kun je die schade nu weer herstellen? Daarvoor maak je gebruik van zgn. brightening producten, producten die de ontstane pigmentvlekken oplichten en zo opnieuw zorgen voor een egale teint. De trend van skin brightening is in Azië als heel wat jaren aan de gang, daar vind je van de meeste grote merken ook speciale verzorgingslijnen, in Europa krijgen we ook, langzaam maar zeker, een groter assortiment. Clinique heeft sinds kort een nieuw product aan hun Even Better productlijn toegevoegd, de Clinique Even Better Clinical Dark spot corrector. Dit is een serum dat belooft binnen12 weken een zichtbare vermindering van de pigmentvlekken en een egalere teint te laten zien. Tijdens een zeer interessante perspresentatie heeft de befaamde dermatoloog dr. Bing Thio (werkzaam bij het Erasmus Medisch Centrum) de aanwezigen veel (zeg maar heel veel) informatie gegeven over het probleem van hyperpigmentatie. Nu kan ik dit best met jullie delen, maar dan wordt dit artikel misschien wel heel technisch.

 

 

Hyperpigmentatie kan dus veroorzaakt worden door blootstelling aan uv stralen, maar ook hormonale veranderingen, allergische reacties, infecties of irritaties kunnen een oorzaak zijn. Wie kent niet het littekentje van een pukkeltjes dat lang donker en zichtbaar blijft op de huid? Ook dat is hyperpigmentatie! Door een reactie van de melanocytes (huidcellen die melanine, donker pigment, produceren) veroorzaakt door één van de hiervoor genoemde problemen, komt er op onregelmatig manier melanine vrij die de donkere vlekken veroorzaakt. En die vlekken die willen we juist niet, hierdoor ogen we ouder dan we zijn en we vinden het gewoon niet mooi, weg met de vlekken dus! Nu heeft Clinique met dit Even Better Dark spot corrector een serum op de markt gebracht dat de vorming van het teveel aan melanine tegengaat en bestaande ophopingen van melanine afbreekt. Clinique gebruikt hiervoor het CL-302 complex, dat o.a. bestaat uit Dianella Ensifolia (een botanisch antioxidant), Glucosamine, salicylzuur (beide bekend om de exfoliërende eigenschappen), Ascorbyl Glucoside (krachtige vitamine-C derivaat) en Blackout gistextract (dat het pigment in de huid opbreekt in miniscule deeltjes).

 

 

Ik heb de afgelopen 4 weken dit nieuwe product gebruikt samen met de reeds bestaande Even Better moisturizer SPF 20 en ben eigenlijk erg, maar dan ook erg tevreden! Eerlijk is eerlijk, ik was sceptisch....vooral omdat het een product van Clinique betrof en van Clinique had ik niet zo''n hoge pet op. Maar, ik ben behoorlijk bijgedraaid na het testen van deze producten! De Dark Spot Corrector is een heerlijk fris en zacht serum (in een handige pompflacon), dat ik iedere ochtend op mijn schone huid aanbracht, het serum zorgt voor een goed gevoedde huid, ik heb geen ander product of serum gebruikt, buiten dit serum, en dit was zeker voldoende voor mijn huid. De combinatie met de Even Better moisturizer is een hele prettige, of de producten elkaar versterken durf ik niet te beweren, maar de combinatie werkt wel heel prettig voor mijn huid. Na 4 weken gebruik ziet mijn huid er helder uit, ik heb echt nog wel pigmentvlekken, maar ik heb het idee dat die heel langzaam toch wel wat aan het vervagen zijn....maar ik gebruik al zeker een half jaar regelmatig brightening producten. Ik heb o.a. ook producten van Aveda, Shiseido en Murad getest, allemaal fijne producten die het goed doen op mijn huid. Mijn ervaringen zijn zodanig positief dat ik zeker door blijf gaan met deze speciale producten en de Clinique producten krijgen zeker een plaatsje in mijn huidverzorgingsroutine gedurende de komende maanden, ze verdienen het! Even een klein nadeel, de Even Better moisturizer zit in een pot en eigenlijk zou het toch wel in een tube of pompflacon moeten zitten om de ingrediënten tegen blootstelling aan de lucht te beschermen (heb ik van Paula Begoun geleerd!).

Ook Wendy heeft de Even Better moisturizer SPF 20 getest en dit zijn haar ervaringen: Nav het Youtube filmpje van Debbie over de Clinique Even Better producten ben ik erg nieuwsgierig geworden naar deze productlijn. Een aanpak van pigmentophopingen (hyperpigmentatie) klinkt mij als muziek in de oren gezien ik vooral in de zomermaanden nogal veel ‘last’ heb van sproetjes (niet ten nadele van sproetjes hoor, gewoon een klein complexje make-up technisch gezien). Enfin, De Clinique Even Better skin tone correcting moisturizer heeft een SPF20 en dat vind ik persoonlijk erg prettig. Liever een klein beetje teveel bescherming dan te weinig dus eigenlijk gebruik ik alleen maar crèmes met een SPF. De structuur van deze crème vind ik simpelweg fantastisch. Het is een vollere crème, die niet heel dik aanvoelt en goed smeerbaar is. Het product trekt lekker snel in de huid zonder daar een vettig laagje achter te laten waardoor je weer snel verder kunt met de rest van je dagverzorging. Inmiddels ben ik deze Clinique crème alweer een maand lang twee keer per dag aan het testen en ben ontzettend tevreden over het resultaat. Ik heb een vochtarme huid en deze crème heeft een uitzonderlijk prettige hydraterende werking. Mijn huid ziet er voller en gezonder uit, heeft een prachtig glansje en voelt goed en prettig aan. Het is natuurlijk nog geen hoogzomer maar meestal heb ik rond deze tijd van het jaar al flink wat sproetjes van het lente zonnetje en na een grondige inspectie moet ik bekennen dat het er stiekem toch wel een klein beetje op lijkt dat de kleur van mijn huid er toch wel meer egaal uit ziet. Kortom: Ik ben zeer enthousiast over deze prettige moisturizer die een plekje heeft veroverd in mijn vaste beauty assortiment. Wat mij betreft echt een grote aanrader voor dames die een normale of vochtarme huid hebben!

 

De Clinique Even Better range bestaat uit de volgende producten:

  • Dark Spot Corrector 30 ml EUR 58,70
  • Skin Tone Correcting Moisturizer SPF 20 50 ml EUR 54,60
  • Makeup SPF 15 30 ml EUR 27,45 (zie de review)

 

Natuurlijk zijn alle producten uit deze range op allergie, door oogartsen en dermatologisch getest, 100 % parfumvrij, vetvrij en veroorzaken ze geen puistjes. De producten vind je bij de meeste parfumeriëen zoals Douglas, ICI Paris XL, Sephora en de Bijenkorf.

Deel dit artikel
Back to top