Algemeen

AVEDA Earth month - join the pipe!

Vandaag is het Wereld Aarde Dag, de dag waarop we even stil staan bij het feit dat wij met zijn allen wel goed voor onze aarde moeten zorgen! Aveda gaat zelf nog verder deze maand, want zij hebben de maand april zelfs omgedoopt in Earth Month! En in die maand komen ze met een geweldig initiatief dat zeer goed past bij deze Wereld Aarde dag nl. het Join the Pipe project. Lees er verderop meer over.... Aveda is natuurlijk een merk dat de welzijn van onze aarde in een hoog vaandel heeft staan, wat blijkt uit hun motto:

Onze missie bij Aveda is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die wij maken tot de producten waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij Aveda streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.

Ik ben persoonlijk een grote fan van de producten van Aveda, ik zal dan ook snel een aantal reviews doen van de producten die ik graag gebruik. Maar eigenlijk wil ik vandaag even jullie aandacht vragen voor het door Aveda opgezette Join the pipe initiatief, waarvan ik hoop dat het een groot, wereldwijd succes gaat worden, maar laten we beginnen met uit te leggen wat Join the pipe nu eigenlijk inhoudt:

Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en tevens het gebruik van plastic wegwerpflessen tegen te gaan. Hoe? Jointhepipe.org promoot het gebruik van kraanwater en heeft hippe duurzame plastic waterflessen ontwikkeld van BPA-vrij plastic in de vorm van delen van waterpijpleidingen. Je koopt eenmalig een duurzame ‘pipe bottle’ en daar kan je vervolgens de rest van je leven water mee tappen, gewoon onder de kraan en in de toekomst bij de speciale watertappunten die Jointhepipe.org in zoveel mogelijk openbare ruimtes wil plaatsen, zoals parken, musea en bushaltes. Tevens is er een porseleinen waterkaraf voor horeca en thuis gebruik. Van de donaties voor de Jointhepipe.org karaffen en waterflesjes worden water- en sanitatie projecten, zoals waterpijpleidingen en waterputten, in Derde Wereld landen gefinancierd. Onderop de karaffen en flessen staan de coördinaten van de put of pomp waar je donatie aan bijdraagt. Bovendien blijven door het drinken van kraanwater, de milieubelastende factoren die gepaard gaan met het drinken van voorverpakt fabriekswater (zoals CO2 uitstoot en de productie van glas en plastic) uit. Een leuke bijkomstigheid is overigens dat uit kraanwateronderzoek uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie, is gebleken dat Nederland het beste drinkwater van heel Europa heeft!

Wat mij betreft een geweldig initiatief! Zo combineren we het goede van veel water drinken met het milieubewust bezig zijn, daarnaast helpen we met de aanschaf van de Join the pipe waterfles dus ook nog de bewoners van verschillende derde wereld landen om hen ook van schoon drinkwater te voorzien. Als praktische moeder van twee was ik natuurlijk ook nog even benieuwd hoe en of je de fles goed schoon kan maken, maar dat is geen probleem omdat je de hele fles in de vaatwasser kan schoonmaken. Koop dus zeker zo''n flacon en zorg dat je die de rest van jouw leven bij je draagt! Niet alleen kun je er dan op een simpele manier voor zorgen dat je voldoende water drinkt, maar je helpt ook nog mee aan een betere wereld! Wie wil dat nu niet? Op 16 mei in Amsterdam en op 30 mei in Antwerpen worden er ook nog twee evenmenten georganiseerd door Aveda, de Walk for Water.

Aveda organiseert een Walk For Water (6 km) op 16 mei in hartje Amsterdam en op 30 mei in hartje Antwerpen. Aveda & Jointhepipe.org">JointhePipe.org roepen iedereen op om mee te doen: kom met je gezin, vrienden of maak er een sportief redactie-uitje van. De hippe waterflesjes zijn verkrijgbaar in alle Aveda Salons &Spa’s (zie www.facebook.com/AvedaBenelux) en dienen tevens als toegangsbewijs voor de Walk For Water, daarnaast bouw je dus mee aan de langste waterpijpleiding ter wereld! Inschrijven kan ook op www.facebook.com/AvedaBenelux De prijs van de Aveda Join The Pipe fles is  € 15,- in Nederland en € 15,25 in België.

Misschien heb je de widget op de website al gezien (helemaal aan de rechterkant, onder de menu''s), neem daar zeker een kijkje en schrijf je in om mee te doen met de Walk For water, inmiddels heb ik begrepen dat er ook al een aantal Bekende Nederlanders zeker mee gaan lopen, misschien is dat voor sommige nog meer een reden om mee te lopen *wink*! Ik ga mijn best doen om ook te komen op 16 mei, lijkt me erg gezellig, zie ik jullie dan? Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top