Nieuws

Review - Chanel Inimitable Intense mascara

Chanel Inimitable mascara is een mascara die bij veel make-up kenners hoog staat in de top 10 van de mascara''s. De aanschafprijs is vrij hoog, wat tevens de reden is waarom sommige mensen twijfelen bij het kopen ervan. Maar de nieuwe Intense versie van de Inimitable is zijn prijs echt waard. De nieuwe versie komt uit tijdens de speciale Chanel Eyes collectie van dit voorjaar, maar blijft in het vaste assortiment. Lees even verder voor mijn review..... De Chanel Inimitable Intense mascara in de kleur 10 Noir belooft te zorgen voor intens zwarte, perfect gesepareerde wimpers, die ook nog eens perfect in de krul blijven zitten en er langer en voller uitzien! Tja, die beloftes lees je eigenlijk bij iedere nieuwe mascara, de merken kunnen ook moeilijk anders! Maar goed, jullie weten dat ik moeilijke wimpers heb, tenminste....ze zijn niet moeilijk, maar vooral kort en recht. Ik kan dan ook altijd jaloers kijken naar de lange gekrulde, gitzwarte wimpers van mijn neefje Evan van 7 maanden....die wil ik ook!!! Ik moet het dus echt hebben van mijn mascara of natuurlijk van nepwimpers (zoals je hierboven in de banner ziet, dan lijkt het nog wat!) of van een wonderbaarlijk (?) wimpergroeimiddel (wat ik trouwens al enige tijd gebruik, hierover later meer).

De Inimitable Intense mascara is stijlvol verpakt, in een mooie strakke, vierkante, zwarte huls met zilveren details, in tegenstelling tot de "normale" Inimitable die gouden accenten heeft, zo kun je ze makkelijk uit elkaar houden. De mascara bevat 6 gram, er staat geen volume inhoud bij, zodat het moeilijk te vergelijken is met andere mascara''s.

De mascara heeft een borsteltje van kunstof, compleet met stekeltjes! Hierdoor kun je alle wimpers goed bereiken en kun je mascara goed aanbrengen vanaf de wimperaanzet, wat belangrijk is omdat het er anders raar uitziet, zeker als je lichte/blonde wimpers hebt. Als de mascara nieuw is, dan vind ik altijd dat er vaak teveel mascara op het borsteltje zit, ik veeg het borsteltje dan ook altijd heel voorzichtig even af, zo probeer ik klontjes te voorkomen.

De mascara is echt intens zwart, direct bij het opbrengen zijn de wimpers omhult door een mooie, glanzende, pikzwarte laag. Echt, echt, echt zwart! Ik hou ervan! Niets is vervelender dan een mascara die zwart hoort te zijn en dan vervolgens grijs uitvalt, als ik dat wil, dan kies ik wel een grijze mascara...... De houdbaarheid is heel goed, mijn wimpers worden wel stevig maar niet keihard, eventueel is het mogelijk om nog een extra laagje aan te brengen gedurende de dag, maar zorgt dan wel dat je het borsteltje goed heen en weer beweegt om echte vliegenpootjes te voorkomen...dat wil natuurlijk niemand! De mascara is niet waterproof, maar wel behoorlijk veeg- en afgeefproof, tenminste...bij mij. Want ik heb eigenlijk nooit last van afgevende mascara, dat is dan weer mijn geluk! Het verwijderen van de mascara levert mijn favoriete facewash (Philosophy Purity made simple foaming cleanser) geen enkel probleem op, mijn wimpers zijn na gebruik weer prima schoon! Op naar de voor en na foto''s, ik heb maar één laagje aangebracht, dat doe ik bij al mijn reviews en maakt het vergelijken wat eerlijker. De Chanel Inimitable Intense mascara is vanaf deze maand te verkijgen bij de Chanel verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora, de Bijenkorf en verschillende luxe parfumerieën. De mascara is er ook in een bruin en blauwe variant en kost EUR 28,00. Ik vind het zeker een aanrader, maar dat hadden jullie vast al begrepen! Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top