Reviews

Review Aveda Damage Remedy leave in treatment

Aveda, toch wel één van mijn favoriete merken op het gebied van haarverzorging, heeft een heerlijk nieuw product. De Leave in treatment maakt deel uit van de reeds bestaande Damage Remedy lijn, die gebruikt kan worden om beschadigd haar te verzorgen en repareren. Het product werkt heel eenvoudig, je brengt een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar en hoeft het niet uit te spoelen.

Mijn haar is op zich gezond, maar dat komt vooral omdat ik er best goed voor zorg. Ik gebruik goede shampoo''s (meestal van Aveda, Bumble and Bumble of Frederic Fekkai) en altijd een conditioner, voor ik mijn haar föhn of stijl gebruik ik een beschermend product. Maar ik laat mijn haar wel om de 6-8 weken kleuren, föhn en stijl mijn haar na iedere wasbeurt, dus op zich heeft mijn haar best wat te lijden. Heel af en toe kan het weleens wat extra''s gebruiken, een goede manier om mijn haar extra te verwennen is om een haarmasker te gebruiken, maar dat kost altijd vrij veel tijd (nou ja, het valt misschien wel mee, maar ik gun mij die tijd er niet altijd voor). In dat geval is deze leave-in behandeling van Aveda echt een uitkomst!De leave in treatment zit in een tube van 100 ml, het is een vloeibare creme-achtige substantie die heerlijk ruikt en waarvan ik de hoeveelheid van een 1 euro-munt gebruik per keer. Na het wassen (met shampoo en normale conditioner, al is die laatste stap niet echt nodig) en afdrogen van mijn haar, breng ik de treatment aan op mijn haar, waarbij ik mij dan vooral op de punten concentreer, het restant breng ik ook aan bovenin mijn haar, daarna dus niet uitspoelen! Vervolgens kam ik mijn vochtige haar voorzichtig met de Lushious brush van Tom (heb je daarover al gelezen in dit artikel?), die erg fijn is voor gebruik in vochtig haar. Daarna kan ik dan mijn haar föhnen en stylen op de manier zoals ik gewend ben, mijn haar voelt prettig aan en kamt heel makkelijk door. Na het drogen glanst mijn haar meer dan normaal, het pluist en springt ook minder dan anders, ik heb vrij steil haar, maar na het drogen met de föhn gebruik ik toch altijd nog even de stijltang voor die springerige haartjes. Als ik de leave in treatment heb gebruikt, is dat beduidend minder. Een groot voordeel van dit product is dat het mijn haar helemaal niet zwaar of slap maakt, maar dat komt vooral door de goede en natuurlijke samenstelling van de treatment. Dit zijn de belangrijkste werkstoffen:

  • organische quinoa proteïne - dringt diep in de haarwortel en herstelt het beschadigde haar onmiddelijk
  • tarwe-proteïne - beschermt het haar tegen thermische beschadigingen van bijvoorbeeld föhn of stijltang
  • soja-olie - ontwart en beschermt het haar tijdens het kammen
  • een fijn aroma van biologische essentiële oliën van bergamot, mandarijn en ylang ylang.


Bo is pas naar de kapper geweest, dat hebben jullie misschien in dit artikel gezien, maar daarvoor had ze last van hele droge punten, als ik dat dan zag, pakte ik gewoon een heel klein beetje leave in treatment en bracht dat aan op haar droge haar, zelfs dat werkte perfect! Ik ben dan ook best benieuwd geworden naar de andere producten uit de Damage Remedy lijn, dus mocht mijn haar er echt eens minder goed ana toe zijn, dan ga ik ze zeker proberen. Dit zijn de prijzen van de producten:

  • Leave in treatment 100 ml tube EUR 29,00
  • Restructuring shampoo 250 ml fles EUR 27,50
  • Restructuring conditioner 200 ml tube EUR 31,50
  • Intensive restructuring treatment 125 ml tube EUR 34,50


De producten van Aveda worden o.a. verkocht bij de winkels van Skins, ook via hun online shop, maar als je op de website van Aveda kijkt dan kun je ook heel eenvoudig een verkooppunt bij je in de buurt vinden, bezoek dus www.aveda.nl voor alle informatie. 

Deel dit artikel
Back to top