Nieuws

Review : The Body Shop Big & Curvy mascara

Toen ik een tijd geleden bij The Body Shop was voor de superleuke make-up presentatie door Karim Sattar (internationaal make-up artiest van The Body Shop) had ik hem al gezien, de nieuwe Big & Curvy mascara. Natuurlijk viel deze op, de verpakking springt er behoorlijk uit, zeker bij alle bescheiden Body Shop verpakkingen, de mascara is nl. verpakt in een fel roze met zwarte huls. Maar natuurlijk gaat het vooral om de inhoud, die ga ik ook even met jullie bespreken. Lees verder voor mijn review.... De Big & Curvy mascara zorgt voor vollere wimpers & maximale krul, aldus The Body Shop, maar uiteraard is ook dit product voorzien van verzorgende, natuurlijke bestanddelen zoals provitamine B5, community trade-maroela-olie, biologische community trade bijenwas. Jullie weten vast wat Community Trade inhoudt? Dat is het programma dat The Body Shop heeft opgezet om ervoor te zorgen dat de leveranciers van de grondstoffen een eerlijke prijs krijgen. Hierdoor zijn zij in staat om hun familie en gemeenschap een beter leven ter bezorgen, dat allemaal doordat jij deze mascara koopt!

Alleen daarom zou je een Big & Curvy mascara moeten kopen! Maar goed, dan moet het natuurlijk toch wel een fijne mascara zijn en de vraag is natuurlijk of dat zo is?

De mascara heeft een langwerpig, smal borsteltje, hierdoor brengt de mascara heel precies en nauwkeurig aan, je brengt niet snel teveel mascara aan op de wimpers, dus dat is prettig. Het borsteltje is speciaal ontworpen voor deze mascara, er is zelfs patent op aangevraagd i.v.m. de unieke vezeltwist. Ik vind het borsteltje niet echt heel erg fijn, persoonlijk gebruik ik liever een groter borsteltje, daarmee krijgen mijn wimpers toch iets meer volume.

Ik krul mijn wimpers altijd met een wimperkrultang en na het gebruik van deze mascara bleef de krul niet echt heel goed zitten, op de een of andere manier verdween de krul juist sneller dan anders. De mascara bleef op zich prima zitten, is mooi zwart van kleur, geeft zeker niet af en kruimelt ook niet, alleen de krul verdween....jammer, zeker omdat de mascara Big & Curvy heet! Maar goed, mijn wimpers werden wel verlengd na gebruik van de mascara, ze namen ook wel iets in volume toe, maar niet heel dramatisch. Ik moest de mascara wel snel aanbrengen, de mascara wordt snel hard en dan nog een laagje aanbrengen is vrijwel niet te doen, omdat de wimpers erg tegen elkaar aan gaan plakken. Maar in principe heb je aan één laagje wel voldoende voor natuurlijk ogende, mooie zwarte wimpers. Mijn eindconclusie? Een mascara is een prachtige, hippe verpakking, ik ben geen fan van het borsteltje maar de formule is wel prima in orde. De mascara is veegvast, geeft niet af en is langhoudbaar (maar niet waterproof), hij is makkelijk te verwijderen aan het einde van de dag en mijn wimpers zijn na gebruik in prima conditie. Trouwens, Bo heeft de mascara ook getest en zij vond hem wel heel fijn aanbrengen, blijkbaar is het maar net wat je prettig vind en hou ik gewoon meer van een groter borsteltje! Bo vond de verpakking trouwens heel leuk, zij vond het een aanrader die jullie zeker zouden moeten uitproberen! Je vind de Big & Curvy mascara bij alle filialen van The Body Shop, de prijs is EUR 15,00 en de mascara is momenteel alleen in het zwart verkrijgbaar. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top