Algemeen

Avène - Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid

Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk dat is opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre. Dit mooie Franse merk is expert op het gebied van de gevoelige huid. De gevoelige huid kan in principe worden onderverdeeld in drie verschillende typen: de gevoelige huid, hypergevoelige of intolerante huid, en de allergische huid. In alle producten van Avène is het thermale water van de bron Avène (gelijknamige Franse stad) verwerkt. Goed nieuws want vanaf april wordt dit huidverzorgingsmerk ook in Nederland geïntroduceerd. Ben je benieuwd naar de producten van Avène lees dan snel even verder voor meer informatie. Het thermale water dat gebruikt wordt voor deze producten wordt direct vanuit de bron getransporteerd naar het Avène laboratorium waar het in een steriele omgeving wordt verwerkt. Meer dan 300 studies hebben aangetoond dat het thermale water van Avène de beste samenstelling heeft voor het kalmeren, herstellen en verzachten van de huid. Daarnaast bevatten de producten weinig mineralen en zijn parfumvrij. Het Avène assortiment is aantrekkelijk en erg breed. Vooral wanneer je jezelf bedenkt dat al deze product-lijnen zijn gericht op de gevoelige huid. In grote lijnen kun je deze producten in de onderstaande categorieën onderverdelen. Daarnaast zijn er ook een aantal producten in de vorm van reiniging en verzorgings producten als toevoeging op deze lijnen (thermaal water, Gentle milk cleanser & Gentle toner etc).

  • Vochtarme, gevoelige huid - Hydrance Optimale lijn
  • Hypergevoelige huid - Skin recovery cream
  • Droge tot zeer droge gevoelige huid - Cold Cream lijn
  • Atopische huid - Trixèra lijn
  • Onzuivere huid - Cleanance lijn
  • Huidveroudering - Ysthèal en Eluage lijn
  • Geïrriteerde en/of beschadigde huid - Cicalfate lijn
  • Zonbescherming - Avène SPF 50 lijn

Al deze (gevoelige) huidtypen hebben behoefte aan producten die speciaal ontwikkeld zijn voor haar specifieke problemen. En dat is precies de manier waarop de producten van Avène werken. Natuurlijk ga ik een aantal producten van Avène voor jullie testen en reviewen, prijzen volgen dan uiteraard ook. Ik vind dit een onzettend interessant merk dat erg prettig en goed betaalbaar zou kunnen zijn voor dames die ''last'' hebben van een gevoelige huid. Wordt vervolgd! De bijzondere eigenschappen van het Avène Thermaal Water werden ontdekt in 1736. Enkele jaren later werd naast deze bron het Hydrotherapy Center geopend waar mensen ook anno 2010 nog steeds terecht kunnen met huidproblemen.

Inmiddels zijn de producten van Eau Thermale Avène wereldwijd in meer dan 80 landen verkrijgbaar zo ook in Nederland. De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn hier namelijk vanaf half mei verkrijgbaar bij de  230 vestigingen van Mediq Apotheek. Daarnaast worden de producten van Eau Thermale Avène door Mediq ook aangeboden bij andere apotheken en huidklinieken. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar deze website. Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top