Algemeen

Sunday discussion : what's new copycat???

Copycats.....ken je ze? Mensen die graag anderen kopiëren....zoals bijvoorbeeld de collega of vriendin die opeens dezelfde tas heeft als jij, omdat ze hem zo leuk vond. Op zich natuurlijk prima, maar als ze de week erna ook dezelfde schoenen koopt, naar dezelfde kapper gaat en dezelfde lipstick gaat gebruiken.....dan wordt het misschien toch wel een beetje vervelend. Natuurlijk kun je het zien als een compliment, want blijkbaar vind ze dat je een goede smaak hebt, maar of je op dit soort copycat gedrag nu zit te wachten? Helaas gebeurt dit ook weleens in de beauty blog wereld, copycats....wat vinden jullie ervan? Ik loop al heel wat jaartjes mee in de internet beauty wereld en heb al heel wat copycats in binnen- en buitenland voorbij zien komen. Ook in Nederland vind je ze, de beauty blogs die wel verdacht veel lijken op anderen, die altijd achter het nieuws aanlopen en maar weinig nieuws brengen. Natuurlijk zijn er ook weleens blogs die nieuws gewoon letterlijk overnemen, compleet met foto''s en alles, maar die worden meestal snel achterhaald en terecht gewezen door de mensen die er lezen. Dat kan natuurlijk gewoon niet, zo vind je bijvoorbeeld op Lushious Beauty een disclaimer waarin staat dat je geen teksten en afbeeldingen mag overnemen zonder toestemming. Dus meestal is dat snel opgelost....maar dan heb je ook nog de sneaky copycats die het geraffineerder aanpakken.

Een voorbeeld : wij komen hier bijvoorbeeld met een leuke scoop (een nieuw merk, nieuwe winkel of nieuwe collectie), plaatsen die natuurlijk direct op jullie op de hoogte te brengen en vervolgens zie je dat nieuwtje overal ook verschijnen op andere blogs, waarbij er natuurlijk geen bronvermelding plaats vind. Soms is dat best frustrerend omdat we vaak best moeite moeten doen voor een scoop en dan gaan anderen er mee "aan de haal". Of wij doen een review van een product en zien het product vervolgens op heel veel andere blogs voorbij komen, waarbij ik mij dan echt afvraag of dat echt toeval is? Natuurlijk....we zijn allemaal beauty blogs en zullen dus best regelmatig over dezelfde onderwerpen schrijven, maar als dat erg vaak gebeurt.....dan vraag ik mij af of het echt toeval is?

Kortom, wanneer is er nu echt sprake van een copycat en hoe vinden jullie dat? Hebben jullie in jullie omgeving ook copycats? En hoe los je dit probleem nu eigenlijk op? Moet je iemand aanspreken of moet je het gewoon lekker laten gaan? Ik denk dat het het beste is om het gewoon te negeren, meestal worden dat soort copycats vanzelf "afgestraft" omdat ze gewoon niet zichzelf zijn maar iemand proberen te imiteren en dat werkt op de langere termijn echt niet. Maar wat vinden jullie?

Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top