Nieuws

Review: Lush - Colour supplements

De nieuwste producten van Lush (Serum bars, Charlotte Island Body Tint en Colour Supplements) zijn op zijn minst inventief en vernieuwend te noemen. Ik schreef eerder al even over deze producten die inmiddels in alle Lush filialen in Nederland en Belgie verkrijgbaar zijn. Vandaag wil ik een van de nieuwe producten toelichten in de vorm van een review. De Colour supplements van Lush zijn namelijk niet alleen een ontzettend leuk product maar daarnaast ook nog eens enorm interessant. Lees snel even verder voor meer informatie en natuurlijk afbeeldingen. De colour supplements zijn verkrijgbaar in vier kleurvarianten: light yellow,dark yellow, light pink en dark pink. Het principe is als volgt: Omdat het vreselijk moeilijk is om de juiste foundation/gekleurde moisuriser te vinden die perfect past bij jouw huidskleur vindt Lush dat je deze beter zelf kunt gaan maken, en daar zit natuurlijk wel iets in! De colour supplements van Lush zijn betaalbaar, opgebouwd uit onder andere soja olie en rijstolie en verstoppen de poriën niet. Dat klinkt wel erg interessant.

De structuur van de supplements is prettig, niet te dun en zeker niet te stevig. De geur is redelijk neutraal, ik herken ergens in de verte een lichte rozengeur. Ik vind het persoonlijk wel prettig wanneer mijn foundation geen geur heeft dus dit is wat mij betreft zeker een plus puntje.  De creme smelt goed weg op de huid, buitengewoon goed zelfs, zoals jullie hieronder op de foto kunnen zien geeft het product al snel een egaal effect. Ook op het gezicht, en dan vooral wanneer je de creme aanbrengt met je vingers, de warmte van de vingers en de huid zorgen ervoor dat het product goed weg smelt. Dit effect is wat minder met een kwast, dus ik raad jullie aan dit product met de hand aan te brengen. Daarnaast verdwijnt er tamelijk veel van het product in je (foundation) brush en dat is natuurlijk zonde.

Je kunt het supplement ook mengen met jouw eigen dagverzorging. Op deze manier ervaar je een wat minder dekkend effect en daarnaast kun je de kleur net zo lang mengen tot je jouw perfecte kleur hebt gevonden. De structuur laat ik goed mengen met een reguliere moisturiser (op de foto heb ik gebruik gemaakt van mijn Clinique Even better moisturiser). Overigens is het natuurlijk ook altijd mogelijk om verschillende colour supplements met elkaar te mengen voor een optimaal resultaat.

De finish van de supplements is in mijn geval semi-mat. Vind je het mooi om een toch wat glanzender effect te creëeren dan kun je natuurlijk altijd een klein beetje highlighter mengen met de substantie (denk aan bijvoorbeelde MAC-Strobe).  Wanneer je het product rechtstreeks aanbrengt op jouw gezicht dan geeft het een medium dekking, en wanneer je het aanbrengt in samenwerking met een moisturiser/dagverzorging dan heeft het een licht dekkend effect. Mijn conclusie is absoluut positief. Ondanks het feit dat ik dit product voor mijn huid niet voedend genoeg vindt (ik heb een vochtarme huid, en gebruik daarom een vollere foundation die wordt niet opgeslurpt door mijn huid) denk ik dat dit een ideaal product is voor dames die gaan voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het een heerlijk product met het oog op het veranderen van de kleur van de huid het jaar door. Met een potje kun je verschillende tinten creëeren en op die manier is het niet nodig om meerdere kleuren foundation aan te schaffen gedurende het jaar. Daarnaast gaf ik al even aan dat de colour supplement zeer betaalbaar zijn, vooral wanneer je ze mengt met een moisturiser. De Lush colour supplements zijn voor EUR 13.95 per stuk (20 gram) verkrijgbaar bij de verschillende filialen van Lush en natuurlijk ook via de Lush mailorder. Binnenkort kunnen jullie ook nog reviews verwachten van twee andere nieuwe Lush producten: Charlotte Island Body Tint en de super leuke Serum bars! Dus houd deze website vooral in de gaten! Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top