Nieuws

Review: reinigingsproducten - Face Boutique by Shizo

Nog niet zo lang geleden informeerden wij jullie in dit artikel op Lushious beauty al over de bijzondere en verfrissende Face Boutique producten die een van onze favoriete groene webwinkels Shizo.nl afgelopen maand in Nederland heeft geintroduceerd. Face Boutique is speciaal ontwikkeld voor de jongere huid van tieners en natuurlijk ook twintigers. De producten mild en toch effectief genoeg om puistjes en onzuiverheden te bestrijden. Daarnaast bevatten de producten geen irriterende of schadelijke chemicaliën, zoals parabenen, sulfaten, ftalaten, PEG''s, kunstmatige kleur- of geurstoffen. Ik heb een aantal van deze producten voor jullie bekeken en getest en vandaag wil ik graag deze resultaten met jullie bespreken. Ik ben geen tiener meer en ook geen twintiger, maar zo nu en dan heb ik wel eens last van een huid die bijvoorbeeld door een te kort aan rust of een paar dagen wat minder gezond eten tijdelijk wat onzuiver is. In dit soort gevallen maak ik dan meestal even een paar dagen gebruik van een product dat onzuiverheden bestrijd, want daar hebben natuurlijk niet alleen tieners en twintigers last van. Natuurlijk heb ik ook mijn lieftallige nichtje even gevraagd deze producten met mij mee te testen omdat zij exact binnen de doelgroep van deze producten valt. Ik zal haar bevindingen dan ook opnemen in deze review. Te beginnen met de Sweep Clean Reinigingsdoekjes.

Sweep Clean Reinigingsdoekjes

- 25 stuks / €12,00 Deze reinigingsdoekjes zijn absoluut ideaal om je gezicht snel en makkelijk te reinigen, en daarnaast zijn ze erg prettig en handig om overdag even je gezicht te verfrissen. De geur is  geweldig: Lekker fris en een tikkeltje citrus achtig. De doekjes zitten in een hersluitbare verpakking en hebben een stevige structuur. Dit is wel zo prettig in gebruik, vooral met lange nagels. Ik heb wel eens eerder reinigingsdoekjes gebruikt en prikte daar eigenlijk altijd doorheen tijdens het gebruik. Met deze doekjes is dat tamelijk onmogelijk.

In eerste instantie vond ik de doekjes een tikkeltje droog aanvoelen en vroeg mij af of  ze wel vochtig genoeg waren om make-up goed te kunnen verwijderen maar dat is geen enkel probleem. Ook oogmake-up is prima te verwijderen met deze reinigingsdoekjes.  Na het reinigen voelt de huid zacht en goed schoon aan, een doekje is in mijn geval genoeg om mijn volledige gezicht en ook hals te reinigen. Mijn nichtje vroeg mij om zeker niet te vergeten het woordje ''tintelfris'' te noemen. Zij heeft wat last van jeugdpuistjes en daarnaast een wat vettere huid en ik kan absoluut concluderen dat haar huid er gezonder en stralender uit ziet, vooral in combinatie met de cleanser waarover jullie hieronder meer kunnen lezen. Peachy Clean -  75ml / €5,95 Deze milde en schuimende wasgel kalmeert de onrustige huid en houdt overvloedige talgproductie en vettigheid onder controle. Het is een doorzichtige en wat dunnere gel die erg zuinig is in gebruik. Net zoals de reinigingsdoekjes ruikt ook dit product weer ontzettend lekker fris en een klein beetje zoetig. Om je gezicht goed en echt even grondig te reinigen masseer je deze gel (een pompje is genoeg!) twee keer per dag in op een vochtig gezicht. Vervolgens laat je de substantie licht opschuimen en spoel je het weer af met lauw/warm water.

Mijn nichtje is meer dan tevreden over het resultaat van deze wasgel, haar huid toont minder vet en ook haar puistjes zijn ''rustiger'' en er zijn er na een week gebruik zelfs een aantal verdwenen. Overigens is deze wasgel binnenkort ook in een verpakking van 300 ml verkrijgbaar, maar deze testverpakking (75 ml) is natuurlijk uitermate handig om het product eens uit te proberen. Het flesje van 75 ml gaat trouwens nog erg lang mee, mijn nichtje gebruikt het flesje al zeker vier weken en de bodem is nog niet in zicht. De producten van Face Boutique zijn absolute aanraders voor jongere meiden en jonge dames (klinkt goed zo vinden jullie niet!) en natuurlijk ook zeker voor dames met een onzuivere huid. Deze producten zijn zeer betaalbaar en bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn daarom ook zeer geschikt zijn voor veganisten. Shizo verkoopt al deze mooie Face Boutique producten individueel maar kijk vooral ook eens naar de fabulous Starter Kit (€35,00). Deze bevat namelijk alle producten die je nodig hebt om te kunnen starten met het Face Boutique programma: Peachy Clean Foaming Face Wash (75ml) - Fresh Faced Moisturising Gel (60ml) - Spot-less Blemish Gel (8ml) en een informatief boekje genaamd ''Guide to good skin''. Tot slot wil ik jullie voordat je gaat bestellen nog even wijzen op de kortingcode waar alle Lushious Beauty lezeressen van kunnen profiteren. Met de kortingscode'' lushious'' ontvangen jullie namelijk een korting van 5 % op het gehele assortiment van Shizo! Bijdrage van Wenvers met dank aan mijn helpende handje!

Deel dit artikel
Back to top