Algemeen

Paypal - hoe werkt het nu eigenlijk??

Als doorgewinterde internetshopper is Paypal voor mij iets onmisbaars, maar ik lees steeds vaker comments dat lezers niet weten wat Paypal is of het niet durven gebruiken. Aangezien we hier regelmatig verwijzen naar (veelal) buitenlandse webshops waar je met Paypal kunt betalen, is het misschien handig om een korte uitleg te geven over Paypal. Ben je al bekend met Paypal? Dan vertel ik waarschijnlijk niets nieuws, maar misschien kunnen jullie dan een comment achterlaten wat jullie ervaringen met Paypal zijn?

 

Wat is Paypal nu eigenlijk?


Paypal is een betalingssyteem, je kunt het zien als een extra bankrekening die je hebt naast je reguliere bankrekening. Bij Paypal moet je dus ook een rekening openen, alleen krijg je geen bankrekeningnummer maar wordt de Paypal rekening gekoppeld aan jouw email adres. Paypal heeft ook geen fysieke kantoren en ook geen geldautomaten, je gebruikt Paypal uitsluitend voor online betalingen. Aanmelden is heel eenvoudig, ga naar de Nederlandse website van Paypal, www.paypal.nl, en volg de eenvoudige instructies. Als je de eerste aanmelding hebt gedaan krijg je een email van Paypal, waarin wordt bevestigd dat je een Paypal account hebt, vervolgens kun je de Paypal account koppelen aan een bestaande Nederlandse  bankrekening, hiervoor maakt Paypal 2 bedragen aan je over van enkele eurocenten, die vind je terug op jouw bankafschrift of in het online rekeningoverzicht van jouw bankrekening (hou die dus goed in de gaten!). Bij die bedragen vind je een omschrijving met een cijfercode die je nodig hebt om de aanmelding helemaal in orde te maken, ga weer naar de website van paypal en volg de instructies op, je vult de codes in waar het hoort en dan ben je klaar!


 
Maar wat is er nu eigenlijk gebeurt? Je hebt nu een Paypal rekening, die je kunt gaan gebruiken om online betalingen te doen. Als je een betaling doet (daarover hieronder meer) dan schrijft Paypal dat bedrag af van jouw bankrekening (mits je die opgegeven en gekoppeld hebt aan Paypal), vervolgens zend Paypal de betaling naar degene waar je het bedrag aan moet betalen en dat is de betaling geregeld. Hou er rekening mee dat dit wel enige dagen tot een week in beslag kan nemen! Om dit proces te versnellen kun je ook direct geld overmaken naar jouw eigen Paypal rekening, dan krijg je een positief saldo te zien op jouw Paypal rekening, waar je de betalingen direct mee kunt doen. Zo kun je ook controle houden over jouw aankopen en kun je dus nooit meer opmaken dan je hebt, je kunt dus niet rood staan op een Paypal rekening. Je kunt eventueel ook een creditcard koppelen aan jouw Paypal rekening, maar dat hoeft niet.

Wat is er nu veilig aan Paypal?


Paypal is een gecontroleerd, veilig betalingssysteem dat al jarenlang bestaat, 100 % betrouwbaar zou ik zeggen, ik heb zelf nog nooit iets naars of vervelends meegemaakt. Het mooie aan betalen met Paypal is dat je geen persoonlijke gegevens over internet verstuurd naar de verkoper in het verre buitenland, daar kan dus ook geen misbruik van gemaakt worden, Paypal beschermt jouw gegevens dus. Bij de betaling aan de verkoper gebruik je de Paypal knop, die zorgt dat je terecht komt op de beveiligde Paypal website en daar vul je jouw emailadres en wachtwoord in. Je krijgt dan altijd nog een overzicht van het bedrag dat je gaat betalen en vervolgens kun je de betaling bevestigen of annuleren, daarna kan het bedrag niet meer veranderen, er wordt dus nooit meer afgeschreven! Daarnaast kent Paypal nog een belangrijk voordeel, want stel dat je jouw aangeschafte product na lang wachten niet ontvangt van de verkoper? Dan kun je via Paypal in de meeste gevallen jouw geld terugkrijgen!
Paypal heeft een uitgebreid klachtencentrum waar je terecht kunt als er iets misgaat met jouw aankoop/betaling. Dat is voor veel mensen een geruststellend gevoel, zo kun je met een gerust hart Ebay aankopen doen, die zijn namelijk allemaal beschermd. Ik weet dat veel jonge lezeressen graag eens bij online shops willen bestellen, maar dat niet mogen van hun ouders. In dat geval is Paypal juist een veilige optie, omdat je er ook voor kunt kiezen de Paypal account niet te koppelen aan een bankrekening. In dat geval moet je via internetbankieren een bedrag naar jouw Paypal account overmaken en zodra dat geld erop staat kun je op dezelfde manier als hierboven beschreven betalingen uitvoeren. Zo kun je dus nooit meer uitgeven dan er op de Paypal rekening staat, dat is niet alleen veilig maar ook nog budgetvriendelijk! En over budget vriendelijk gesproken....het doen van betalingen via Paypal is helemaal gratis, als koper betaal je dus niets extra''s! 

 

Kortom, Paypal is onmisbaar als je veilig en snel online wilt betalen, ik hoop dat ik jullie met dit artikel een klein beetje wegwij heb gemaakt, maar natuurlijk kun je ook nog vragen stellen via de comments. Voor alle informatie en antwoord op veel vragen verwijs ik jullie naar de website van Paypal, www.paypal.nl. Daarnaast zou ik aan de doorgewinterde Paypal gebruikers willen vragen om hun ervaringen met Paypal eens achter te laten in een comment, ik weet zeker dat er heel veel lezers heel erg blij zijn met Paypal! Happy shopping!!!
Deel dit artikel
Back to top