Nieuws

Review: Lush - Brimstone Body Scrub

Zijn jullie ook zo ontzettend dol op scrub producten? Ik geloof dat ik eigenlijk stiekem een beetje verslaafd ben aan scrubben, of eigenlijk: Aan het gevoel op mijn huid na een flinke scrub sessie. Wat is er nu lekkerder dan een zachte, rozige en egale huid? Tja... ik kan natuurlijk wel een aantal dingen bedenken maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel. Lush heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe scrub geintroduceerd en die draagt de naam: Brimstone Body Scrub. Dit is niet zomaar een scrub, maar een bruisende scrub. Meer weten? Lees dan snel even verder! Ik word over het algemeen altijd wel blij van de producten van Lush, of het nu een gezellige ballistic/bruisbal is die ik in mijn bad deponeer of een lekkere bathmelt. Ik vind de geuren altijd erg bijzonder. De Brimstone Body Scrub is ook weer een buitengewoon leuk product. In deze scrub gebruikt Lush voor het eerst een nieuw ingrediënt; zwavel. Al van oudsher wordt een zwavelbad aangeraden bij huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. De zwavelpoeder in deze scrub verbetert de conditie van je huid en geneest irritatie.

Ik heb zelf dit product onder de douche getest. Zorg dat je lichaam al nat is en houd dan het scrub blokje even in de  waterstraal. Het blokje begint vervolgens de bruisen. Je kunt met het blokje je lichaam direct scrubben maar ik vind dat persoonlijk een tikkeltje te heftig dus ik heb ervoor gekozen om mij te scrubben met het schuim (en de scrubdeeltjes) dat van het blok af komt. Dit is een mildere variant ipv rechtstreeks op de huid. Zeezout en zwavelpoeder reinigen diep, verwijderen de dode huidcellen en stimuleren de bloedcirculatie. Je kunt het blokje na gebruik laten drogen om het vervolgens meer dan een keer te kunnen gebruiken. Ik schat in dat je een blokje drie, misschien vier keer kunt gebruiken.

De scrub is wat mij betreft simpelweg geweldig. Het maakt de huid erg zacht, glad en is bij uitstek geschikt voor dames die last hebben van hardnekkige bultjes op hun bovenarmen (Keratosis Pilaris). De geur is fijn (citroengras, jasmijn en ylang ylang) en blijft ontzettend lang hangen op de huid.  Je kunt deze scrub overigens ook  in bad gebruiken. Bij deze methode laat je het product terwijl je scrubt langzaam oplossen in je badwater voor een geneeskrachtig zwavelbad. De scrub laat een dun filmplaagje achter op de huid, maar geen vet laagje. Absoluut een product dat jullie echt een keertje moeten proberen! De Brimstone Body Scrub (€5.95 per stuk) ligt nu in de diverse Lush winkels en is nattuurlijk ook via de mailorder te bestellen. Mocht je binnenkort een Lush winkel bezoeken kijk dan vooral ook even naar de Stepping Stone voetscrub en de Charlotte Island Body tint. Binnenkort vind je hier bij ons reviews over oa. deze twee leuke producten. Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top