Algemeen

Shiseido Zen for Men & Zen Summer

Zen...een vorm van boeddhisme die het za-zen als belangrijkste kenmerk heeft, bij Za-zen gebruikt men meditatie als middel tot verlichting. Shiseido, een cosmetica merk uit Japan, waar het Zen Boeddhisme een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven, heeft een prachtige geurlijn die perfect past bij deze levenswijze. De geuren, zowel voor mannen als voor vrouwen, zijn speciaal ontwikkeld om verlichting te brengen als stress een factor speelt in jouw leven. Zen for Men is dan ook een perfect kado voor gestresste vaders, het is tenslotte a.s. zondag Vaderdag! Zen van Shiseido is er zowel voor vrouwen als mannen, in dit artikel zal ik jullie laten kennismaken met Zen for Men en de speciale zomereditie van Zen for Women, die bijzonder lekker is. Beide geuren zijn speciaal ontwikkeld met aromachologische ingrediënten die verlichting bieden bij stress, hierdoor worden de mannen en vrouwen die de geuren gebruiken verlost van hun stress en kunnen ze daarna de hele wereld weer aan! Zen for Men is een bijzonder fijne geur, die met een combinatie van gekruide houtsoorten en exotische fruit, de man verlicht van zijn dagelijkse zorgen en daardoor ligt de wereld met alle uitdagingen en avonturen weer voor hem open. De geur is als volgt opgebouwd:

 • top : bergamot, kinkan (soort sinaasappel) en nashi peer
 • hart : rododendron, viooltjes en pittige nootmuskaat
 • basis : leer, patchouli en muskus

Het design van de fles van Zen for Men is in één woord, strak, een compleet vierkante flacon, zoals die van de eau de toilette, is iets wat je niet vaak ziet bij parfum of eau de toilette. De flacon van de After Shave lotion heeft een minder spannende vorm en ligt vooral goed in de hand. De flacon heeft geen spray, maar een kleine opening waardoor het eenvoudig is enkele druppels aftershave aan te brengen op de hand en vervolgens het gezicht ermee te deppen. Zen for Men is verkrijgbaar in de volgende producten:

 • After shave lotion 100 ml EUR 48,20
 • Eau de toilette 50 ml EUR 51,00
 • Eau de toilette 100 ml EUR 71,00
 • Shower gel 200 ml EUR 31,50
 • Deodorant Stick EUR 23,60
Zen for Women Summer

(limited edition) is een zwoelere versie van de normale Zen for women. Zen Summer neemt je mee naar een donkere mysterieuze zomernacht, waar door de geur van witte bloemen gecombineerd met de geur van nachtbloemen, de geest wordt wakker gemaakt. De geur is als volgt opgebouwd:

 • top : fresia, lelietje van dalen en yuzu
 • hart : mimosa, blauwe roos, chinese roos, lotusbloem, jasmijn, amandelbloesem en tuberoos
 • basis : cederhout, witte muskus en amber

De flacon is ook weer heel mooi, vooral de kleur is prachtig! Het doet denken aan de luchten die je weleens ziet als de zon bijna ondergaat of net onder is, vooral op echt warme avonden kun je dan van die prachtige kleuren zien. De geur vind ik heel warm en romig, hij past zeker erg goed bij warme, zwoele zomeravonden en de geur is heel anders dan de meeste andere zomergeuren die uitkomen, meestal zijn zomergeure waterfris of heel fruitig. Gelukkig kun je bij Shiseido Zen Summer dus ook terecht als je houdt van een iets warmer en zwoeler parfum. Maar de geur is wel zacht en niet overheersend, wat dat aangaat is het zeker een passende geur tijdens deze zomer. De Zen for Women Summer editie is tijdelijk verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt, de flacon van 50 ml kost EUR 61,00. De producten liggen nu in de winkels, ze zijn o.a. verkrijgbaar bij parfumerie Douglas, ICI Paris XL en de Bijenkorf, online kun je ook producten van Shiseido kopen in de fijne en betrouwbare webshop Parfumerie.nl, de prijzen van de producten liggen daar meestal lager dan de adviesprijzen en dat is altijd fijn. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top