Inspiratie & Tutorials

Nagelverzorging: Nagels lakken

Mijn Nagels lakken gaat eigenlijk redelijk vanzelf. Ik hoef er niet bij na te denken en vaak doe ik het eigenlijk even snel tussendoor. De afgelopen periode heb ik heel veel vragen van lezeressen ontvangen waarin zij zich vooral af vroegen hoe ik mijn nagels zo netjes kan lakken. Zoals ik net vertelde: Ik had hier eigenlijk nooit bij nagedacht, omdat het puur automatisme is, maar ik ben er even voor gaan zitten en heb voor jullie een filmpje opgenomen waarin ik laat zien hoe ik mijn nagels lak. Lees verder voor meer informatie.

Base coat: Voordat jij jouw nagels gaat lakken is het heel belangrijk dat je een base coat gebruikt. Deze beschermt je nagels tegen verkleuringen maar zorgt er ook voor dat je nagels mooi egaal zijn. Nagels die egaal zijn kun je makkelijker lakken en daarnaast vind ik het persoonlijk niet zo mooi als de oneffenheden door de nagellak heen zichtbaar zijn. Ik gebruik zelf meestal de Trind Nail Repair als base coat. Daarnaast gebruik ik een keer per week de Trind Nail Brightener als base coat. Deze zorgt ervoor dat mijn nagels mooi wit blijven.

Vetvrij: Als de base coat goed droog is en je snel last hebt van bladderende nagellak kan het zo zijn dat jouw nagels nog niet helemaal vetvrij waren op het moment dat je de nagellak hebt aangebracht. Probeer in dit geval nog voordat je de nagellak opbrengt even je handen te wassen met water en zeep (dus na het aanbrengen van de basec coat). Op deze manier zorg je ervoor dat je nagels 100% vetvrij zijn.

Borsteltjes: In principe heeft ieder nagellakmerk een verschillend borsteltje. De borsteltjes van OPI zijn redelijk breed en daardoor wat gemakkelijker aan te brengen, ook de Rimmel Lycra Pro nagellakjes zijn in een beweging aan te brengen omdat het borsteltje de volledige nagel in een keer bedekt. Essie en Zoya hebben wat meer korte en smallere borsteltjes en deze brengen doorgaans iets minder makkelijk op. Let wel: Voor mij maakt het persoonlijk niets uit welk merk of borsteltje ik gebruik maar ik kan mij voorstellen dat het voor een beginnende ''lakker'' een wereld van verschil maakt.

Aan de slag: Ik denk dat het meest opvallend aan mijn methode is dat ik mijn nagels tussen de laagjes door niet laat drogen. Eigenlijk ga ik net zo lang door met het aanbrengen van laagjes tot ik de gewenste dekking heb bereikt. Neem altijd voldoende nagellak op je borsteltje, zet dit borsteltje een paar milimeter bij je nagelriem vandaan in het midden van de nagelriem en strijk in een beweging richting de top van je nagel. Deze beweging herhaal je vanaf hetzelfde punt met een twist naar links en rechts. Ik probeer zelf altijd de zijkanten van mijn nagels vrij te houden van nagellak. Op deze manier lijken je nagels optisch langer. Bij laagje twee (en eventueel bij laagje drie) hanteer je dezelfde methode en gebruik je zelfs nog niet ietsje meer nagellak. Nagellak droogt in de praktijk niet zo heel erg snel dus wees niet bang om kleine correcties aan te brengen met je borsteltje wanneer je niet helemaal tevreden bent. Overigens kun je ook nog wel wat foutjes in het oppervlak corrigeren met de top coat.

Top coat: Tot slot gebruik ik bijna altijd een snel drogende top coat. Mijn favorieten op dit moment zijn de Seche Vite Dry Fast top coat en de INM Out the Door Top coat. Het geheim van een slijtvaste top laag is het aanbrengen van deze top coat op een net niet droge nagellak. Op het moment dat je de top coat aanbrengt op natte nagellak dan maken de twee componenten een verbinding die een zeer lane houdbaarheid heeft. Let erop dat je genoeg top coat gebruikt en deze voorzichtig met het borsteltje over de nagel heen begeleid. Probeer niet te hard te duwen want dan krijg je strepen in je nagellak. De Dry Fast top coats zijn veelal binnen tien minuten echt goed droog en eigenlijk kun je veelal binnen vijf minuten alweer door met de orde van de dag.

Tot slot: Mocht je toch nog een klein lak-foutje hebben gemaakt dan kun je die heel gemakkelijk verwijderen met een wattenstaafje. Dompel deze even kort in de remover en dep deze tegen de nagellak aan die je op bijvoorbeeld je nagelriem hebt geknoeid. Binnenkort meer nagelverzorging artikelen, dus houd onze website in de gaten. Tot die tijd: Heel veel succes met nagels lakken! Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top