Algemeen

Gezocht : stagiaire

Een tijdje geleden heb ik het er al eens over gehad, volgens mij via Twitter, ik weet het niet meer precies. Maar nu heb ik de knoop doorgehakt, ik ben op zoek naar een stagiaire! Ik ben op zoek naar een jonge meid of dame, zeg maar tussen de 16 en 25 jaar die gedurende 2 maanden af en toe wil meewerken aan Lushious Beauty. Dat betekent dat je artikelen "moet" schrijven, reviews doet en misschien zelfs eens mee kan gaan naar een leuk event! Lees snel verder als je interesse hebt! Maar waar ben ik nu eigenlijk naar op zoek en aan welke eisen moet een goede stagiaire voldoen? En natuurlijk zijn jullie vast ook benieuwd wat ik van jullie verwacht, ik zet alles even op een rijtje. Wat biedt Lushious Beauty de nieuwe stagiaire:

 • ervaring opdoen als tekstschrijfster of journaliste
 • het reviewen van verschillende beautyproducten zoals make-up, huidverzorging en parfums, die je uiteraard krijgt toegezonden van ons en die je ook mag houden
 • de mogelijkheid om een persevent of presentatie bij te wonen
 • wellicht een vaste "aanstelling" als redactrice?
Maar wat verwachten we van onze nieuwe stagiaire?
 • een jonge vrouw in de leeftijd van 16-25 jaar met een bovenmatige interesse in make-up, beauty, huidverzorging, haarverzorging etc. (liefst zonder eigen beautyblog)
 • je moet een vlotte, prettige schrijfstijl hebben waarbij we natuurlijk wel verwachten dat je foutloos Nederlands schrijft (de spellingscheck doet wonderen en natuurlijk is een foutje geen probleem, ook ik maak fouten!)
 • een leuk, fris en fruitig uiterlijk hebben! Huidskleur, haarkleur of kleur ogen doen er helemaal niet toe, maar een verzorgd uiterlijk is wel een groot voordeel. We verwachten nl. ook wel dat je eens een foto van jezelf (of een deel van jezelf) plaatst bij een review.
 • affiniteit hebben met het maken van mooie product- en swatchfoto''s. Je moet dus een goede camera hebben die duidelijke foto''s maakt, hoeft echt geen hele dure camera te zijn, ik werk zelf ook met een simpele Sony Cybershot en dat gaat prima, maar natuurlijk moeten de foto''s wel scherp zijn. Ook moet je foto''s kunnen bewerken met een programma zoals Photoshop of iets dergelijks.
 • beschikbaar in maanden september/oktober 2010 voor het schrijven van minstens 1 artikel per week, je kunt ook vooruitwerken als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, dat is geen probleem. Meerdere artikelen zijn ook mogelijk in overleg!
Maar hoe zal dit nu in de praktijk in zijn werk gaan? Simpel, ik stuur de stagiaire 1 keer per twee weken een pakket op met producten die getest en geswatched moeten worden, eventueel gecombineerd met persinformatie en afbeeldingen. Daarover moet je dan een artikel of artikelen schrijven en foto''s maken, dat artikel wordt dan naar mij gestuurd en ik zal beoordelen of en wanneer het geplaatst gaat worden. Maar er is meer, want eigenlijk zou ik het erg leuk vinden als de stagiaire zelf ook initiatief neemt, dus zelf een leuk onderwerp bedenkt waarover ze eens een artikel op Lushious Beauty zou willen zien. Ik kan dan mijn contacten in de beautywereld aanwenden om informatie te verzamelen natuurlijk. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar Lushious Beauty waarin je het volgende opneemt:
 • een stukje waarin je wat vertelt over jezelf, inclusief de opleiding die je eventueel volgt of het werk wat je momenteel doet, vergeet natuurlijk niet jouw persoonlijke gegevens te vermelden.
 • een voorbeeld review met daarbij mooie, foto''s inclusief een goede close-up van de producten, het liefst enkele verschillende producten zodat we goed kunnen zien hoe je elke soort kan reviewen, denk daarbij aan make-up, huidverzorging, nagellak, haarproducten etc. Hoeft niet heel uitgebreid, als we jouw stijl maar kunnen beoordelen.
 • een stukje waarin je aangeeft waarom je deze "stage" zou willen volgen, de motivatie is natuurlijk erg belangrijk!
 • een foto van jezelf, graag zonder Photoshop.
Wij zijn geen officieel erkend leerbedrijf, dus helaas zul je aan deze stage niet echt iets hebben als je een opleiding doet op het gebied van media of iets dergelijks. Maar natuurlijk kun je ons wel op een eventueel c.v. vermelden als je dat leuk vind. Helaas kunnen we je geen "echte" vergoeding geven, maar eventuele reiskosten of verzendingskosten zullen wel worden vergoed, mits in overleg gemaakt. Na twee maanden stopt de stage weer en gaan we op zoek naar een nieuwe stagiaire, maar zoals gezegd, wie weet kun je als vaste redactrice dan toch wel nog wel voor ons blijven schrijven. Je kunt jouw sollicitatie mail t/m zondag 22 augustus mailen naar stage@lushiousbeauty.nl, we zullen dan op zondag 29 augustus bekend maken wie onze nieuwe stagiair is voor de komende twee maanden! het eerste pakketje producten zul je dan op 1 september 2010 ontvangen! Bijdrage van Debbie
Deel dit artikel
Back to top