Inspiratie & Tutorials

Nagelverzorging: French manicure

Ik vind het ontzettend leuk om vragen van jullie te ontvangen over nagelverzorging, technieken, tips en natuurlijk over nagellak collecties. Een van de vragen die vooral veel gesteld wordt is om eens te laten zien hoe je op een simpele en vooral snelle manier een French manicure kunt aanbrengen. Natuurlijk ben ik voor jullie aan de slag gegaan en heb een filmpje voor jullie gemaakt waarin ik binnen vier minuten een French Manicure aanbreng incl base coat en top coat. Lees even verder voor meer informatie en het filmpje. Een French manicure is een techniek om je nagels gezond en natuurlijk te doen overkomen. In de praktijk kies ik meestal voor een roze nagelbed en witte tips (randjes aan het uiteinde van je nagels). Maar je kunt natuurlijk voor de kleuren kiezen die je zelf leuk vindt, de zogenaamde French manicure with a twist! Ik hanteer vandaag de reguliere manier en gebruik daarvoor de volgende producten:

  • Trind - Base coat
  • Orly - French Tip
  • Trind - Top coat
Stappenplan:

Voordat je begint met de French Manicure zorg er dan voor dat je nagels volledig nagellak vrij zijn. Wrijf je nagels even schoon met een wattenschijfje met daarop een klein beetje remover (zonder aceton) en was daarna je handen met water en zeep om ervoor te zorgen dat je nagels vet-vrij zijn. Droog je nagels goed af .

Base coat:

Nu kun je beginnen met de base coat. Je kunt in principe natuurlijk iedere base coat gebruiken maar veelal vind ik een French manicure er net even mooier uit wanneer het nagelbed roze is. Ik heb gekozen voor de Trind base coat, juist om de zacht roze en transparante kleur. Je hoeft maar een laagje base coat aan te brengen voor een mooie glansje.

White tips:

Gebruik voor de witte randjes altijd een nagellak van een goede kwaliteit en een perfecte dekking. Daarnaast mag de nagelak niet te dik zijn maar ook zeker niet te dun. Je kunt namelijk maar een laagje aanbrengen, anders worden de tips te dik en krijg je ook problemen met drogen (en dus beschadigingen). Ik gebruik zelf de Orly - White tips (verkrijgbaar bij nailpolishfashion.nl), dit is echt de ultieme nagellak om een French Manicure mee aan te brengen. Hij dekt namelijk perfect en heeft precies de juiste structuur. De meest effectieve en mooie manier om strakke witte randjes aan de bovenkant van de nagel te creëren is door je borsteltje om de rand van je nagel te plaatsen, deze vervolgens stil te houden en de draaibeweging met je hand/nagel te maken. Je houdt je borsteltje dus stil en laat de nagel/hand het werk doen. Je kunt deze techniek goed terug zien in mijn filmpje.

Top coat:

Breng de top coat aan op het moment dat de tips nog net niet helemaal droog zijn. Op deze manier versmelten de witte lak en de top coat met elkaar en zo kun je eventuele foutjes gemakkelijk corrigeren. De top coat zorgt ervoor dat de nagel weer volledig egaal is en dat je langer kunt genieten van je French Manicure. Ik gebruik in dit filmpje de Trind Top coat maar je kunt in principe natuurlijk jouw favoriete top coat gebruiken! Tips & Tricks:

  • Het lastige gedeelte van de French Manicure is natuurlijk het witte randje. Natuurlijk is dit een kwestie van uitproberen en veel oefenen. Maar wanneer je je borsteltje gewoon stil blijft houden en je nagels het werk laat doen (de draaibeweging) dan moet je al een heel eind kunnen komen.
  • Mocht het toch niet lukken om uit de losse pols te werken dan kun je bij veel drogisterijen de zogenaamde nagel sjablonen kopen. Zorg er wel voor dat je deze gebruikt op een droge base coat. De sjablonen verwijder je op het moment dat de witte nagellak nog enigszins nat is. Op deze manier heb je de minste kans op beschadigingen.
  • Last van gele nagels? Gebruik dan als base coat een creme nagellak in zacht roze (vergeet de base coat niet!) Op deze manier zorg je ervoor dat jouw nagels er ook prachtig uit zien en dat de gele waas niet zichtbaar is.

Tot slot wens ik jullie veel succes, met een beetje geduld en de juiste producten kun je absoluut in een paar minuten deze French manicure creëren! Op zoek naar meer informatieve filmpjes over nagelverzorging zien? Zorg dan dat je geabonneerd bent op ons YouTube-kanaal! Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top