Reviews

Fekkai Summer Hair - review

Gisteren hebben jullie kunnen zien welke producten ik heb meegenomen op mijn vakantie, één van mijn grote frustraties op vakantie is toch altijd wel mijn haar, normaal gesproken was ik twee of drie keer in de week mijn haar met een fijne shampoo en conditioner, stijl het vervolgens en eigenlijk heb ik er dan weinig omkijken naar. Maar ja, als je iedere dag in een bad vol chloor zwemt of in het zoute water dobbert, tja….dan ziet het er aan het einde van de dag echt niet meer uit. Op vakantie heb ik dan ook de producten van Fekkai Summer Hair meegenomen, lees daarom even verder…..

Fekkai is een merk haarverzorgingsproducten dat in Nederland uitsluitend wordt verkocht bij Parfumerie Douglas, gedurende de zomermaanden is er ook een speciale lijn zomer haarverzorgingsproducten die ervoor zorgt dat door de zon uitgedroogd haar weer mooi wordt. Aan de producten zijn verschillende mariene botanische extracten en zeewater toegevoegd, door de exclusieve AquaNutrients-technologie zorgen deze ingrediënten voor o.a. een uv-bescherming, revitalisering en hydratatie van het haar. Gek eigenlijk dat juist zeewater, zeealgen en zeekelp ervoor zorgen dat het haar weer mooi en glanzend wordt? Er zijn 4 producten te vinden in de lijn, ik heb de shampoo en leave-in conditioner getest en toen meegenomen op vakantie.

Marine Clean Detox shampoo 206 ml EUR 21,50
Een fijne shampoo in tube vorm met een heerlijke mango geur, het wast chloor direct uit het haar en het ruikt direct heel fijn, na het wassen is het haar weer zacht en handelbaar. Je kunt de shampoo iedere dag (of meerdere keren per dag) gebruiken. Ik vind de shampoo goed geschikt om het haar schoon te maken na het zwemmen, maar hij had van mij iets meer voedend mogen zijn, bij lang gebruik merk je toch wel dat het haar iets uitdroogt, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat je het haar veel vaker wast dan normaal. En het water in onze hotel was ook nogal voorzien van veel chloor, dus dat helpt waarschijnlijk ook niet. Groot pluspunt is de fijne verpakking, handig mee te nemen!


Beachcomber Leave-in conditioner 125 ml EUR 21,50
Een conditioner die je in vochtig haar sprayt, na het eerst goed geschud te hebben omdat het twee lagen bevat. Het haar is direct doorkambaar en ook dit product ruikt heerlijk naar mango. Je kunt dit product ook goed gebruiken direct na het zwemmen, het maakt het haar direct goed doorkambaar en toonbaar, het beschermt ook tegen verkleuren of verbleken door de zon. Het is een handig product, maar ik vind het wel iets te weinig voedend om als een echte condtioner te gebruiken, na een paar dagen heb ik toch wel iets crème-achtigs nodig zoals een masker.Beach Waves 150 ml EUR 21,50
Hou je van het stugge gevoel dat het haar heeft na een dag strand? Wil je een echte surfer babe look hebben maar heb je geen strand in de buurt, dan kun je deze spray gebruiken. Ik heb deze niet getest, omdat ik geen fan ben van stug haar, maar bij sommige meiden staat dit werkelijk fantastisch, hier heb je dan een fijn product aan.

Zero-humidity Frizz Control 150 ml EUR 21,50
Dit is een alcoholvrije nevel die je sprayt op vochtig haar, dus ook na het zwemmen, het zorgt ervoor dat het vochtgehalte op peil blijft waardoor het haar niet pluizig en gekroest eruit ziet, iets wat toch altijd wel lastig is op het strand.

De shampoo en leave-in conditioner zijn in elk geval mee geweest naar Gran Canaria, de thuistest hebben ze prima doorstaan maar ook in de (vakantie) praktijk hebben de producten de test doorstaan. Je vind deze producten dus nu exclusief bij Parfumerie Douglas, Fekkai wordt nergens anders in Nederland verkocht. Fekkai heeft behalve deze speciale zomerlijn, ook nog andere fijne productlijnen die het uitproberen waard zijn. De prijs van de producten is wel wat hoger, maar doordat je bijvoorbeeld maar weinig shampoo per wasbeurt nodig hebt, toch niet overdreven duur in gebruik. En als het resultaat maar mooi is, dan is dat ook wel wat waard voor veel vrouwen!  

Deel dit artikel
Back to top