Algemeen

Sunday discussion - mooi ouder worden, een lifestyle?

Gisteren was ik de krant aan het lezen en toen viel mijn oog op een dame die in de krant geïnterviewd werd. Het was een succesvolle zakenvrouw van nog maar 42 jaar, iets waar ik nogal van schrok omdat ze er vreselijk oud uit zag. Veel en veel ouder dan de 42 jaren die ze telde! Daarnaast las ik afgelopen week dat topmodel Elle MacPherson ook alweer 46 jaar is, maar die ziet er natuurlijk meer dan geweldig uit. Jullie kennen vast in jullie omgeving ook wel vrouwen die er veel ouder of jonger uitzien, zou dat toch komen door hun levensstijl? Of is het gewoon een kwestie van toeval?? Discussieer mee! Met mijn 40 jaar ga ik toch ook horen bij de oudere dames, iets wat ik helemaal niet erg vind, maar ik heb dan ook niet echt te klagen. Ik ben natuurlijk niet perfect, maar kan toch wel zeggen dat ik er jonger uitzie dan mijn leeftijd, gelukkig maar! Ik kom toch ook weleens oud-klasgenootjes of vriendinnen tegen, die dus vrijwel net zo oud zijn, die er echt veel ouder uitzien. Gek eigenlijk, dat het soms zo kan verschillen!

Wat is nu mijn geheim? Nou ja, eigenlijk niets, ik denk persoonlijk dat het een kwestie is van goede genen (met dank aan mijn Indonesische roots), een gezonde levensstijl en goede verzorging. Met een gezonde levensstijl bedoel ik bijvoorbeeld dat ik niet rook (nooit gedaan ook), vrijwel geen alcohol drink (nou ja, heus weleens, maar heel erg met mate), een gezond voedingspatroon heb (over het algemeen dan) en niet teveel stress heb. Wat ik met een goede verzorging bedoel is jullie vast wel bekend! Ik gebruik goede producten, al vrijwel mijn hele leven, maar of dat nu echt de doorslag heeft gegeven, betwijfel ik. Ik denk echt dat de gezonde levensstijl het meeste invloed heeft.

Hoe denken jullie hierover? Kun je echt mooi oud worden door een goede, gezonde levensstijl en goede verzorging? Of geloof je dat je met een goede verzorging alleen ook mooi oud kunt worden, of je nu rookt & drinkt of niet? Of denk je eigenlijk dat het helemaal niets uitmaakt? Misschien kun je het aanvullen met voorbeelden uit jouw omgeving, denk daarbij ook aan jouw moeder of  oma. Natuurlijk kunnen we niet allemaal zo prachtig zijn/worden als Elle, ze is tenslotte niet voor niets een topmodel, maar een beetje "graceful" oud worden is natuurlijk wel fijn! Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top