Nieuws

Waarschuwing : nep MAC make-up op Marktplaats!

Gisterenavond was ik even aan het rondsurfen op het internet, je kent het wel, even wat beautyblogs lezen, wat leuke webshops bezoeken en Ebay bekijken of er nog iets interessants op staat. Als echte MAC fan (zeg maar verslaafde) ben ik altijd op zoek naar mooie, bijzondere en oude items, die je heel soms nog tegenkomt. Ik nam ook een kijkje op onze Nederlandse Marktplaats en daar schrok ik enorm van, het staat namelijk vol met nep MAC make-up!! Nu is dat niets nieuws, dat gebeurt al jaren, maar het leek mij goed er nu eens een artikel over te schrijven. Lees dus snel verder!

 

Ik denk dat je wel kunt zeggen dat ik een echte kenner ben van de make-up van MAC Cosmetics, al minstens 4 jaar ben ik fanatiek (ja...echt!) MAC liefhebber/verzamelaar en ook heb ik in de jaren vrij veel kennis opgedaan van de producten die uit zijn gekomen voor die tijd. Want dat is het tricky ding aan MAC, ze brengen zoveel verschillende producten uit, die vaak maar heel kort verkrijgbaar zijn bij hun verkooppunten. Daardoor is het voor mensen die niet zo "into" MAC zijn, maar wel fan zijn van de goede producten, soms best lastig om te weten welke producten uitgebracht zijn, zeker omdat MAC ook regelmatig bijzondere verpakkingen voor hun producten heeft! Ik zet hieronder even een paar weetjes op een rij, die belangrijk zijn om te bepalen of producten echt of nep zijn:

 

  • MAC producten hebben altijd namen voor hun kleuren, de producten hebben dus nooit nummers, echt nooit! Als je dus oogschaduws, lipsticks, pigments of lipglosses ziet met daarop alleen een nummer, dan zijn ze dus fake!
  • MAC brengt nooit, maar dan ook nooit, kwastensets uit met full size (en dus grote) kwasten, de kwastensets die MAC enkele keren per jaar uitbrengt zijn altijd kwasten met een korter handvat en bevatten nooit meer dan 5 kwasten, andere sets die je ziet zijn dus fake! (er zijn in het verleden wel enkele full size kwastensets uitgekomen bij zeer luxe warenhuizen in de USA, maar ook die bevatten slechts 4-5 kwasten, nooit meer en de prijs van zo''n set ligt al snel rond de $ 150,00)
  • MAC collectie''s zijn over het algemeen klein, dat betekent dat er bijvoorbeeld maar 4 of 6 lipsticks of lipglasses worden uitgebracht in zo''n collectie, eigenlijk nooit meer, zeker niet als er een speciale verpakking omheen zit. Dat betekent dat het onmogelijk is om 20 verschillende kleuren MAC Hello Kitty lipglasses aan te bieden, die hebben simpelweg nooit bestaan!
  • MAC heeft geen palette''s met meer dan 6 kleurtjes oogschaduw, palette''s zoals de 88 of 120 palette zijn nooit gemaakt door MAC. Ook palette''s met allerlei producten erin zoals blush, bronzer, lipgloss etc. worden nooit door MAC gemaakt, uitzondering daarop zijn de zgn. TRIP palette''s die verkocht worden op luchthavens, maar die zijn vrij zeldzaam.
  • MAC Fluidline (gel eyeliner) zit in een rond, glazen potje en niet in een vierkant potje, dat is een product dat nogal vaak wordt aangeboden nl.
  • MAC heeft maar één soort oogschaduwpalette in hun normale verpakking, het zwarte kunststof doosje met geheel plexiglas deksel met daarin 4 kleurtjes oogschaudw, de zgn. quad. De andere palette''s die MAC heeft uitgebracht hebben nooit een transparante deksel en zijn altijd van zeer luxe materialen gemaakt, je kunt wel zeggen dat als het er cheap/goedkoop uitziet, dat het dan niet echt kan zijn.
  • MAC palette''s hebben nooooooooooooit een sponsapplicator bijgevoegd, nooit maar dan ook nooit!
  • mocht je je afvragen waar deze producten vandaan komen, neem dan eens een kijkje bij deze Chinese groothandel in nep make-up producten, dan kun je zien wat er zoal gemaakt wordt. Ik moet zeggen dat ze behoorlijk creatief zijn....maar alles is dus nep, dit is wat handelaren op Marktplaats en eBay inkopen en proberen te verkopen aan onwetende/naïeve kopers. Je moet hier dus zeker nooit iets kopen!

 

Dit zijn maar een paar dingen die mij vanmorgen even te binnenschoten, de materie is eigenlijk nog veel ingewikkelder dan dit, want sommige nep producten zijn nl. echt wel goed nagemaakt. Maar je kunt als stelregel echter wel  het volgende handhaven : als het te goed lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook niet waar! MAC producten zijn nu eenmaal niet goedkoop, reken altijd EUR 36,00 tot EUR 45,00 voor een oogschaduwpalette, kwastensets met 4-5 korte, kwasten worden ook verkocht rond die prijs en bijzondere producten zijn soms nog wel iets duurder.

Kwasten van MAC variëren in prijs van EUR 17,00 tot EUR 65,00 per stuk! Als je die dan terugvind op Marktplaats voor een fractie van die prijs, dan kun je er vrijwel van uitgaan dat ze niet echt zijn, zeker niet als de verkoper ook nog veel meer andere producten aanbiedt en je zelfs keuze hebt in kleuren. Natuurlijk kun je weleens een goede koop doen als je een product van een "normale"  MAC gebruiker overneemt, omdat de kleur niet bevalt bijvoorbeeld, maar die haal je er meestal vrij snel uit tussen de vele "professionele" handelaars. Hieronder een selectie van producten  die ik vanochtend gevonden heb op Marktplaats, dit is dus allemaal nep!

 

Kortom, laat je niet foppen! Doe vooral wat research en lees je een beetje in, dat kan heel goed op Lushious Beauty, waar je een speciale MAC collecties pagina vind met links naar de artikelen over de verschillende collecties, daar kun je veel foto''s en productinformatie terugvinden.

Natuurlijk heeft MAC ook een eigen website, waar je foto''s en beschrijvingen kunt vinden van alle producten die in het vaste assortiment zitten en de collecties die momenteel verkrijgbaar zijn, www.maccosmetics.com, dit is de Amerikaanse website, je kunt hier geen MAC producten bestellen tenzij je woonachtig bent in de USA (edit : inmiddels kunnen we in Nederland ook gewoon MAC bestellen in online shops als De Bijenkorf, Douglas en de webshop van MAC)

 

Last but not least, je mag mij altijd om advies vragen als je ergens aan twijfelt! Dan kan heel goed op Twitter misschien antwoord ik niet direct (vaak wel!) maar ik doe mijn best om z.s.m. te antwoorden! Enne...ik weet best heel veel van MAC, maar ik kan je niets garanderen natuurlijk omdat ik ook soms maar af moet gaan op foto''s! Dus is het altijd onder voorbehoud, maar ik doe mijn best! 

Deel dit artikel
Back to top