Algemeen

Bleu de Chanel

Aan het begin van de zomer werd ik, samen met meerdere collega''s, verwacht in het prachtige hotel The Grand in Amsterdam voor de presentatie van de nieuwe geur voor mannen van Chanel. Na ongeveer een uurtje stonden Bo en ik, behoorlijk onder de indruk en heerlijk ruikend weer buiten, wat ons betreft was Bleu de Chanel een groot succes! Het was alweer even geleden dat Chanel een herengeur introduceerde, de laatst geïntroduceerde geur was Allure Homme, er is ook bijzonder veel werk gemaakt zowel van de geur, als de introductie als de presentatie. Kijken jullie snel verder? Tijdens de presentatie werd een bijzonder overzicht gepresenteerd van alle mannegeuren die Chanel door de jaren heen introduceerde, leuk om te zien dat zowel de geuren als de reclamecampagnes perfect aansloten op de tijdsgeest. Dat is met de nieuwe geur ook zeker het geval, Bleu de Chanel, past prima bij de man van de 21ste eeuw. Bleu de Chanel is geur die past bij een man, die weet wat hij wil, die niet bang is om het leven te leiden dat hij wil, waarbij het ook niet schuwt om zijn leven eens 180 graden om te gooien. De man die dus niet bang is om het net even wat anders te doen, kortom....een man die (uiteindelijk) weet wat hij wil. Toch is het geen rebelse man, maar meer een man die soms even goed moet nadenken of het leven dat hij leidt wel het leven is dat hij eigenlijk wil? In de reclame campagne komt deze man prachtig in beeld, de belichaming van Bleu de Chanel is de Franse acteur Gaspard Ulliel (ware eyecandy trouwens), die er na verloop van tijd achterkomt dat zijn huidige leven als filmster, niet het leven is dat hij wil leiden, zijn oude liefde lonkt hem! Er is overigens een prachtige (reclame) film gemaakt voor deze introductie, door de "award winning" regisseur Martin Scorsese, bekijk de ''making of'' binnenkort via deze speciale website http://blue.chanel.com Gelukkig kan ook mijn man, die eigenlijk prima past in het plaatje van de Bleu de Chanel-man, deze geur heel goed waarderen, iets waar ik alleen maar heel blij mee kan zijn. Want wat mij betreft gebruikt hij deze fijne geur iedere dag, Bleu de Chanel is heel erg fijn. De geur is als volgt opgebouwd :

  • Roze bessen, citrusakkoorden en vetiver
  • Grapefruit, droge cedernoten en labdanum
  • Wierook, gember en sandelhout

De geur opent fruitig en vrij zoet, maar gaat al snel over in een licht houtachtige geur, die vrij kruidig eindigt. De geur blijft de hele tijd door vrij zoet, maar wel met een vleugje bitter en houtachtig, zodat het geen moment vrouwelijk wordt. Toch kan ik  mij best voorstellen dat vrouwen Bleu de Chanel ook af en toe willen opspuiten, wat mij betreft echt een goed idee, zeker als je het lekker vind om naar jouw man/liefje te ruiken (deed ik vroeger ook altijd!). Het ontwerp van de fles is natuurlijk "très Chanel" want vrij simpel, klassiek en zonder opsmuk. De kleur van de flacon is nachtblauw, heel donkerblauw dat neigt naar zwart maar dat toch niet is. De flacon is gemaakt van glas en ligt er prettig in de hand, iets wat belangrijk is bij een mannengeur. Op de dop vind je, uiteraard, het Chanel logo terug, leuk detail is dat de dop magnetisch is, je hoeft de dop dus niet op de flacon te klikken, hij blijft door de magneet keurig vast zitten. De geur is zoals gezegd zalig, stoer, sexy, klassiek, modern en een tikje unisex, zowel mannen als vrouwen zullen deze geur echt kunnen waarderen. De houdbaarheid van de geur is trouwens ongeloofelijk goed, eenmaal een beetje opgesprayt ruik je de geur echt de hele dag door, zonder dat deze overheersend is. Al met al is dit een geur die je eigenlijk gewoon zelf moet gaan ruiken, Bleu de Chanel is inmiddels al verschenen in de winkels. Het kan zijn dat nog niet alle Chanel verkooppunten zijn bevoorraad, maar dat zal zeker snel het geval zijn. Bleu de Chanel komt uit in de volgende producten:

  • eau de toilette vapo 50 ml EUR 56,00
  • eau de toilette vapo 100 ml EUR 76,00
  • after shave lotion 100 ml EUR 49,50
  • deodorant vapo 100 ml EUR 25,50

Bleu de Chanel wordt grootst geïntroduceerd en zal zeker niet ongemerkt aan iedereen voorbij gaan. Mocht je binnenkort langs een parfumerie of de Bijenkorf gaan, loop dan even langs de Chanel stand om even aan Bleu de Chanel te snuffelen, ik ben benieuwd wat jullie van deze lekkere mannengeur vinden. Oh ja, nog een leuk detail over de presentatie van deze geur, geheel onwetend wat de naam van de geur zou zijn, stapte ik het hotel binnen in een nachtblauw jurkje met op mijn nagels Blue Satin van Chanel.....is dat toevallig? Grappig toch! Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top