Algemeen

Sunday discussion - is make-up slecht voor de huid?

Regelmatig krijg ik vragen of lees ik opmerkingen, comments of posts op mijn forum, dat veel vrouwen/meiden van mening zijn dat make-up slecht voor de huid is.  Ik vind dat een behoorlijk groot misverstand en vraag mij ook eigenlijk af waar ze dit vandaan hebben? Is dat uit eigen ervaring of hebben ze dit van iemand gehoord? Daarom wil ik eigenlijk weleens vragen wat jullie hier nu van vinden, is make-up slecht voor de huid? Lees even verder... Natuurlijk moet ik dit wel een beetje nuanceren, want het kan natuurlijk heel goed zijn dat een product als foundation bij jouw huid echt zorgt voor problemen, doordat je bijvoorbeeld allergisch bent voor één van de ingrediënten of omdat je een erg gevoelige huid hebt. Je kunt daarom niet alles en iedereen over één kam scheren.

Maar ik ben er 100 % van overtuigd dat goede make-up niet slecht is voor de huid, jaja....goede make-up, want kwalitatief minder goede make-up kan echt weleens voor problemen zorgen. Hoe ik dat weet? Tja, toch wel uit ervaring, ik gebruik al lang make-up, waaronder toch wel al zo''n 20 jaar regelmatig (niet iedere dag) foundation en poeder. Ik heb nog nooit echt negatieve ervaringen gehad met deze producten, zelfs niet de laatste twee jaren waarin ik heel veel verschillende foundations test voor Lushious Beauty. Natuurlijk, sommige foundations zorgen ook bij mij voor pukkeltjes of een geirriteerde huid, maar die gaan dan ook direct richting prullenbak, blijkbaar liggen enkele van de ingrediënten mij niet waardoor de huid zo reageert. Toch kan ik best zeggen dat ik nog een mooie huid heb voor mijn leeftijd, met geen echte problemen.

Ik hamer er wel altijd op om niet te bezuinigen bij een product als foundation, iets wat je dagelijks draagt moet gewoon goed zijn! Natuurlijk kun je in de budgetmerken ook goede foundations vinden, het hoeft niet allemaal duur te zijn, maar bezuinig liever op iets anders als het echt moet! Maar...genoeg gekletst, laat mij weten wat jullie hiervan vinden, vind je make-up echt slecht voor de huid of denk je dat het geen echt effect heeft? Natuurlijk zou ik het wel prettig vinden als jullie de reactie ietwat onderbouwen, want alleen zeggen dat het slecht is...ja, daar hebben we ook niet zoveel aan!

Bijdrage van Debbie
Deel dit artikel
Back to top