Reviews

Day Shield, UV protection cream, UV essentiel - hoe?

Nog maar een maandje en dan is de zomer ook officieel voorbij, iets wat veel mensen natuurlijk niet zo heel leuk vinden misschien, maar what can you do? Zeker op zo''n regenachtige dag als vandaag vergeet je al snel dat het toch nog zomer is! Maar er is iets dat ik even met jullie wil bespreken...nou ja, ik schrijf en jullie kunnen mijn schrijfsel lezen, dat is toch iets anders! Want met weer zoals vandaag, bewolkt en een tikje regenachtig en een vleugje herfst, laat je toch al snel jouw zonne-beschermingsproduct achterwege, maar dat moet je zeker niet doen!! Lees snel even verder....

Ik hoor eigenlijk vrij vaak dat mensen alleen als ze echt gaan zonnen of als ze op vakantie zijn, zonnebeschermingsproducten gebruiken, iets wat natuurlijk prima is. Maar jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die op een dag als vandaag de deur uitgaan zonder beschermd te zijn tegen de zon, want ja...die schijnt toch niet? Natuurlijk weten velen van jullie best dat je iedere dag een zonnebeschermingsproduct moet gebruiken op jouw gezicht, niet alleen om verbranding door de zon te voorkomen maar vooral als één van de belangrijkste maatregelen tegen huidveroudering. Maar welke producten kun je daar nu voor gebruiken? Welke producten dragen fijn en welke producten combineren goed met make-up? Natuurlijk is het erg fijn als je in de dagcreme die je gebruikt ook een beschermingsfactor (SPF) aanwezig is, dat is het makkelijkste. Maar helaas...toch zijn er nog teveel dagcremes die geen SPF in zich hebben, vooral bij de dagcremes voor jongere vrouwen is dit het geval (iets waar ik later nog op terug ga komen). Maar er is dus een oplossing, in de vorm van een product dat je over jouw dagcreme aanbrengt!

De meeste grote merken bevelen aan om iedere dag een beschermd producten te gebruiken met minimaal een SPF 30, omdat we in Nederland nu eenmaal een redelijk blanke huid hebben die van nature maar weinig wordt beschermd tegende schadelijke zonnestralen. Zij hebben dan ook allemaal wel een soortgelijk product, de namen variëren van Day Shield tot UV protection cream, maar ze doen allemaal hetzelfde, namelijk de huid heel goed beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Ik heb 4 producten op een rij gezet, die ik allemaal heb getest de afgelopen weken.

Chanel Précision UV Essentiel SPF 50 EUR 43,50 30 ml
Een heel dunne fluide in een klein flesje met een kogeltje erin, dit omdat je het product goed moet schudden voordat je het aanbrengt zodat de ingrediënten goed gemengd zijn. De fluid is wit van kleur, geurloos en dun, daardoor is hij eenvoudig aan te brengen, zelfs over jouw bestaande dagcreme. Het fijne aan deze fluide is dat hij heel mooi en mat opdroogt, iets wat ook nog heel snel gaat, zodat je zonder problemen verder kunt gaan met jouw make-up. De fluide laat absoluut geen witte waas achter, juist omdat deze zo dun is. Het is een vrij klein flesje, maar het product is erg zuinig in gebruik, ondanks dat je niet zuinig moet doen met dit soort producten omdat je er wel voldoende van moet aanbrengen om een goede bescherming te krijgen. Dit is zeker een aanrader, misschien wel iets duurder, maar er kunnen maar weinig merken op tegen Chanel huidverzorging. Dit is ook het enige product dat een beschermingsfactor heeft van 50, iets wat natuurlijk helemaal prettig is als je extra gevoelig voor de zon bent.

Lancaster Skin Therapy Day Shield UV-pollution  SPF 30 EUR 37,00 30 ml
Lancaster gebruikt in hun Skin Therapy lijn, zuurstof om de huid te verbeteren, het antiOX complex dat in deze shield zit moet daarvoor zorgen. Het product zit in een handige pomptube, iets wat het aanbrengen er makkelijk maakt, de shield is een dunne creme die vrij heftig ruikt, het is op zich een fijne geur, maar iets te overheersend wat mij betreft voor een gezichtsverzorgingsproduct. Het product trekt razendsnel in en laat een zachte huid achter, die vrij mat is, hierdoor kun je direct na het aanbrengen doorgaan met het aanbrengen van make-up. Ook dit is een heel fijn product, zeker in gebruik en is door de verpakking ook makkelijk om mee te nemen.

Shiseido Urban Environment UV Protection Cream SPF 50 EUR 33,00 50 ml
Natuurlijk is het gebruik van een product voor het gezicht een must, maar ook de rest van jouw lichaam kan wel wat bescherming gebruiken als de zon zich weer even laat zien, Shiseido heeft dit product dan ook multi-functioneel gemaakt, waardoor je het ook op het lichaam kan gebruiken. Hierdoor is het product wel iets vetter naar mijn idee, het duurt ook iets langer eer het in de huid is getrokken, wat het lastiger maakt om vlak erna make-up aan te brengen. Ook dit product ruikt vrij sterk, maar deze geur blijft iets minder lang aanwezig. Het product zit wel in een handige verpakking, ook weer erg geschikt om altijd in jouw tas mee te nemen.

Dermalogica Solar Defense Booster SPF 30 EUR 50 ml
Dit product heb ik al een keer gereviewd in dit artikel, lees dat zeker even als je wilt, het is een erg fijn product nl. Vooral omdat het erg geschikt is om te mengen met dagcreme, dit in tegenstelling dat de hierboven genoemde producten die je allemaal moet aanbrengen na jouw dagcreme. Dat kan trouwens met de Solar Defense Booster ook wel, maar je moet dan wel even geduld hebben eer het product in de huid is getrokken, maar denk daarbij eerder aan enkele minuten dan langer....

Ik hoop dat een klein beetje duidelijk is waarom jullie dit soort producten "moeten" gebruiken, zeker als jouw dagcreme geen SPF bevat. Natuurlijk zijn dit geen goedkope producten, maar omdat ze vrij zuinig in gebruik zijn, kun je makkelijk 1 winter doen met 1 verpakking en dan valt de prijs van de producten natuurlijk nog heel erg mee! En ik zeg altijd dat je echt niet moet bezuinigen op huidverzorgingsproducten!
Toch ga ik jullie binnenkort ook tips laten zien van producten die wat budgetvriendelijker zijn en toch de huid goed beschermen tegen de schadelijke UV stralen. 

Deel dit artikel
Back to top