Algemeen

Sunday discussion : make-up trends, meedoen of niet?

New York Fashion Week is weer begonnen, door de hele stad tonen de verschillende grote en kleine designers hun collecties voor de aankomende lente of SS2011. Natuurlijk zijn alle ogen van de modewereld nu gericht op New York, maar ook de beauty liefhebbers kijken nieuwsgierig uit naar de verschillende looks en producten die voorbij komen op de modellen.'' We zien dus tijdens de shows ook de make-up trends voorbij komen voor aankomende lente & zomer, maar in hoeverre gaan wij eigenlijk meedoen aan die trends? Lees even verder en laat weten hoe jij hierover denkt! Iedere mode-ontwerper werkt samen met een cosmetica merk, samen met de chef de cabine (zeg maar de hoofdvisagist) wordt de look bepaald die hoort bij de show. De merken hebben zelf ook alweer producten ontwikkeld voor de aankomende lente & zomer, soms in overleg met de (grotere) designers. Die producten zien we dan ook terug op de catwalk en in het voorjaar van 2011, vinden we de producten dus ook terug in de winkels.

Maar op de catwalk komen natuurlijk ook altijd bijzondere trends voorbij, sommige van die trends worden dus vertaald naar producten voor de gewone consument. Zo hebben we bij heel wat shows de "no mascara" trend voor bij zien komen, merken komen dus met transparante mascara''s.....maar gaan we echt in die trend mee?

En zo zijn er natuurlijk heel veel trends en looks te bedenken, zo liet Alexander Wang zijn modellen gisteren rondlopen met een witte kleilaag op hun haar en met een bijzonder glimmend gezicht, ook weer zonder mascara. Maar ook de donkere lippen trend, waar ik afgelopen week al mijn twijfels over uitte is natuurlijk ook zoiets. En wat te bedenken van de gekleurde nagellakjes trend, ik vind het erg leuk, maar wat als je nu helemaal niet van gekleurde nagels houdt? Donkere wenkbrauwen ....ook weer zoiets!

Kortom, in hoeverre ga je mee in de make-up trends die er voor ons bedacht worden? Verzet je je ertegen en hou je vast aan jouw eigen stijl? Of ga je er er juist helemaal in mee, waarbij je de look natuurlijk wel iets draagbaarder maakt dan op de catwalk? Of pik je wel dingen op en vertaal die naar jouw eigen stijl? Dus geen donkere lipsticks, maar misschien wel een donkere gloss?

Ik ben erg benieuwd hoe jullie hiermee omgaan, laat het dus zeker even weten! Fijne zondag verder! (is het bij jullie ook van dat saaie regenachtige weer?) Bijdrage van Debbie Afbeeldingen van Style.com & Temptalia.com

Deel dit artikel
Back to top