Reviews

Dagcrème met SPF – Dior Hydralife

In de serie over dagcreme’s met SPF is het vandaag de beurt aan niet zomaar een simpele hydraterende crème, maar aan een crème die daarnaast ook de eerste tekenen van huidveroudering terug te dringen. Dior’s Hydralife serie is speciaal ontwikkeld voor de huid van de vrouw vanaf een jaar of 30, die behalve hydratatie ook een anti-verouderingsserum bevat. Één van de producten uit deze lijn is de Pro-youth protective crème SPF 15, een dagcreme met beschermingsfactor die ik vandaag voor jullie ga reviewen. Lees dus snel even verder….

In één van de eerdere reviews van de Eucerin Aquaporin dagcreme, heb ik jullie al iets verteld over het zgn. irrigatie-netwerk dat zich in de huid bevind, de aquaporines. Dior heeft vrij snel na de ontdekking van deze aquaporines deze wetenschap toegepast in hun huidverzorgingsproducten. In deze nieuwe Hydralife producten wordt de kennis nog specifieker toegepast, zo zorgt een verbeterde vochtcirculatie er voor dat de huid minder snel veroudert. Als het vochtgehalte in de huid afneemt, verzwakt de huid en wordt deze kwetsbaarder voor oxidatie, één van de oorzaken van pigmentvlekken.

De Hydralife producten zorgen voor een verbeterde vochtcirculatie, hierdoor oogt de huid direct jonger en frisser, maar het huidverjongende serum zorgt daarnaast voor een nog hoger vochtgehalte, meer veerkracht en een betere bescherming tegen vrije radicalen. Het serum heeft haar belangrijkste ingrediënten gevonden in de Dior Gardens (speciale tuinen waarin zorgvuldig gecultiveerde en beschermde planten groeien), zo zorgt Jisten uit Oezbekistan voor hydratatie, Centella uit Madagaskar voor veerkracht en beschermen de zwarte rozen uit Bretagne voor bescherming tegen vrije radicalen.

De Pro-youth protective crème SPF15 is bedoeld voor een normale tot droge huid, de crème is vrij licht en toch voedend. De verpakking is natuurlijk erg mooi, de pot is vrij groot en gemaakt van dik glas. Dat is natuurlijk prachtig om te zien, maar niet altijd even praktisch, ook vind ik de opening vrij klein, gelukkig krijg je wel een spateltjes bij de crème zodat je toch vrij simpel bij het product kan komen, al blijft een pot natuurlijk minder hygienisch dan een tube of pompflacon. De prijs van een pot creme is EUR 55,70 De crème is prachtig wit en ruikt licht bloemig, ik ruik er iets lelie-achtigs in, de parfum blijft niet lang aanwezig maar verdwijnt geleidelijk. De crème is makkelijk aan te brengen en smeert prettig uit, de crème trekt vrij snel in de huid maar blijft toch nog wel enkele minuten een tikje stroef aanvoelen. De huid voelt wel direct veel frisser aan, zelfs een beetje koel, een apart sensatie maar wel erg fijn. De crème laat een lichte glans achter, hierdoor oogt de huid direct veel mooier, maar dat is natuurlijk met vrijwel elke hydraterende crème het geval.

De crème is voor mijn 30plus huid prima geschikt, hij hydrateert echt bijzonder goed en ik vind zelf dat mijn huid goed, stevig aan blijft voelen, de glans is inderdaad ook erg mooi. Nu gebruik ik altijd al goede producten, dus ik kan niet echt zeggen dat deze crème beter werkt dan mijn andere crème’s, maar het is een bijzonder fijne crème die zeker een aanwinst zal zijn voor dames vanaf 30 jaar met een vochtarme huid. Er is trouwens ook een versie met SPF voor een normale tot gemengde huid, dit is dan wel een fluid, dus een meer vloeibare, lichtere textuur dan deze crème, maar de werking en het resultaat zijn hetzelfde.


Voordelen:

  • Onmiddelijke hydratatie, de huid ziet er direct beter uit
  • Ook andere belangrijke ingrediënten, zodat de crème ook de huidveroudering tegengaat
  • Fijne luxe uitstraling
  • Complete serie van producten
Nadelen:
  • Prijzig product
  • Verpakking is minder hygienisch en niet altijd even praktisch

De Dior Hydralife serie bestaat uit heel veel producten, het leek mij ook wel handig om de rest van de producten even kort aan jullie te introduceren, ik kan mij zo voorstellen dat jullie eventueel ook geïnteresseerd zijn in de andere producten uit deze lijn.
Skin Energizer (elk huidtype) EUR 77,10 De verzorging die de huid urenlang laat schitteren. Bij vochtgebrek, vale teint, extreme vermoeidheid of stress werkt deze superfrisse verzorging als een vitaminekuur die de zichtbare tekorten van de huid compenseert. Het geheim: het D-Ribose, een plantaardige suiker die de huidcellen een optimale dosis energie geeft. Skin Energizer kan apart, of onder de dagcrème, worden aangebracht voor meer veerkracht en een stralende teint.
Pro-Youth Matifying Fluid (gecombineerde tot vette huid) EUR 54,50 De gecombineerde of vette huid heeft opnieuw een optimaal vochtgehalte en evenwicht dankzij deze vederlichte, niet-vette en niet-comedogene fluide die onmiddellijk met de huid versmelt en haar voller en matter maakt.
Pro-Youth Protective Fluid SPF15 (gemengde tot vette huid) EUR 55,70 Deze melkachtige fluide is bestemd voor de gemengde tot vette huid die zich eveneens moet beschermen tegen de zon en externe irriterende factoren. Hij beschikt over het jeugdigheid behoudende hydraterend effect en beschermt de huid efficiënt tegen UV-stralen.
Pro-Youth Sorbet Crème (normale tot gecombineerde huid) EUR 54,50 Een verrassende textuur: de transparante crème met porseleinachtige finish smelt bij het aanbrengen tot een fluide die de huid fris hydrateert en voller maakt.
Pro-Youth Protective Crème SPF15 (normale tot droge huid) EUR 55,70 De dagelijkse bescherming tegen UV-stralen in een rijke en romige versie die perfect geschikt is voor de normale tot droge huid.
Pro-Youth Comfort Crème (normale tot droge huid) EUR 54,50 Deze kalmerende, romige textuur versmelt met de huid en zorgt voor een intens comfort. Hij is ideaal in de winter en is perfect geschikt voor de normale tot droge huid.
Pro-Youth Sorbet Eye Crème EUR 44,00 De onmiddellijke oplossing voor de oogcontour. Dankzij de doelgerichte werking tegen tekenen van vermoeidheid, wallen en kringen, en de unieke gel-crème textuur is de blik uitgerust en stralend.
Beauty Awakening Rehydrating Mask EUR 43,00 Deze intens hydraterende emulsie werd verrijkt met een cocktail van verzachtende oliën en maakt de huid soepel, elastisch en zacht. Naar behoefte 5 à 10 minuten laten inwerken, bij voorkeur ’s avonds, zodat de huid in schoonheid ontwaakt.
Pro-Youth Skin Tint EUR 39,70 Deze frisse verzorging is het resultaat van een samenwerking tussen visagisten en kleurspecialisten. Hij bevat superfijne pigmenten en lichtweerkaatsende micro-parelmoerdeeltjes, hydrateert de huid en beschermt haar tegen UV-stralen. Drie stralende tinten: Naturelle, Dorée en Bronzée.

Eerdere artikelen in deze reeks:

Deel dit artikel
Back to top