Nieuws

De wereld van Restylane

Onlang ben ik aanwezig geweest bij een uitermate interessante presentatie van Q-Med, Zweedse producent van Restylane. Dit is een pure op hyaluronzuur gebaseerde gel die wanneer geïnjecteerd in de huid het hyaluronzuur dat van nature al in de huid voorkomt aanvult. Restylane is een filler en dus een ander product in vergelijking tot de misschien wel meer bekende botox. Vandaag neem ik jullie even mee in de wereld van Restylane. Lees verder voor meer informatie.

 

Allereerst heel even een klein stukje theorie. Ik zal proberen niet te diep in te gaan op de verschillen, voordelen, nadelen, en misschien wel vooroordelen ten opzichte van botox en fillers maar er zijn verschillen tussen deze twee methoden/producten waarvan het toch wel handig is te weten welke dat zijn. Botox is een stof waarmee spiertjes verlamd worden met als effect dat de rimpeldiepte afneemt en de rimpel kan verdwijnen. Met hyaluronzuur zoals Restylane worden rimpels van binnenuit opgevuld, vandaar te term filler, de rimpels worden minder zichtbaar.

Ik vertelde het al even, Restylane is een filler die is gebasseerd op hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in ons lichaam en wordt wanneer geïnjecteerd ook als zodanig herkend. Dit product geeft de vochtbalans van de huid een enorme boost en daarnaast geeft het de huid haar volume terug. Een van de prettige bijkomstigheden van Restylane is dat het de collageenproductie stimuleert en collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid. Het product lift de huid, vervaagt rimpels en lijntjes, geeft volume maar behoudt de gezichtsexpressie. Klinkt erg interessant nietwaar? Maar.. Wij Nederlanders zijn een nuchter volk hebben een klein beetje een angst opgebouwd wat betreft botox, fillers, injectables etc. Dit is natuurlijk niet zo gek wanneer je bedenkt dat vooral de extreme gevallen in de media worden uitgelicht. Er komen niet veel dames voorbij die een kleine behandeling hebben laten verrichten en dat hoog van de daken roepen, sterker nog: Veel dames en heren die een behandeling ondergaan zijn uitermate tevreden, maar omdat het effect natuurlijk is weten jij en ik daar helemaal niets vanaf. Ik denk persoonlijk dat we hiermee direct de essentie wat mij betreft te pakken hebben van een mooie behandeling. We willen namelijk wel een natuurlijk en subtiel resultaat!

 

Dr. Gertrude Huss studeerde in 1993 af als tandarts aan de universiteit van Witwatersrand in Zuid Afrika. Zij verhuisde in 1999 naar New Jersey waar zij een prominente tandheelkundige kliniek overnam die onder leiding van Dr. Huss nog meer succesvol werd doordat zij zich naast tandheelkunde ook ging specialiseren als injectable arts. Niet veel later richtte zij The Hill Street Clinic op. Deze interessante dame heeft tijdens de Restylane bijeenkomt een uitermate interessante presentatie gehouden.

De insteek van deze presentatie was de Golden Proportion. Dit is de gulden snede, ook wel Phi genoemd. Deze Golden proportion zou het ideaalbeeld zijn en wereldwijd worden gedefinieerd als ‘mooi’. Bij het definieren van schoonheid wordt gekeken nar zeven factoren: Vorm van het gezicht, helderheid en textuur van de huid, hoogte van het voorhoofd, vorm van de wenkbrauwen, de grootte van het oog en de afstand tussen de ogen onderling, vorm van de neus en tot slot de lippen. Tijd is natuurlijk de grootste vijand van onze huid, gelaatstrekken en rimpelvorming. Volgens Dr. Huss kunnen we de behandelingen verdelen in drie categorieën. Allereerst is er de optimalisering van schoonheid. Hierbij denk je vooral aan het mooier maken, vervolgens is er de preventie en tot slot de correctie. Uiteraard heb ik Dr. Huss gevraagd de huid van mijn gezicht te bekijken. Ik ben inmiddels 35 jaar, heb een redelijk normale huid maar zie zo nu en dan stiekem toch wat ‘droogte’ lijntjes in mijn spiegeltje voorbij komen die mij een aantal jaren geleden niet waren opgevallen. Zij gaf aan mij een preventieve behandeling aan te raden, maar… vond dat op dit moment nog niet eens echt nodig. De preventieve behandeling die ik zou kunnen ondergaan zou bestaan uit een klein beetje filler op plaatsen zoals mondhoeken, beginnende lijntjes rondom de ogen en mijn denkrimpeltje. Behandelingen beginnen trouwens bij ongeveer EUR 350,00.

 

Restylane is een product waarvan het effect gemiddeld negen tot achttien maanden aanhoudt. Het voordeel van dit product is dat het effect niet langzaam afneemt, maar full time aanwezig blijft. Daarnaast vertelde ik al even over het stimuleren van collageen aanmaak en deze combinatie zorgt ervoor dat Restylane een bruikbaar product is. Aan het einde van de presentatie mochten de aanwezigen een behandeling bijwonen, dat noem ik nog eens actie! Erg boeiend en goed om dit een keertje van dichtbij te mogen/kunnen bekijken. De dame in kwestie was een prachtige vrouw van middelbare leeftijd die ik eigenlijk gedurende de indrukwekkende behandeling (de dame gaf aan na verdoving absoluut geen pijn te hebben) steeds een klein beetje mooier zag worden, zeer subtiel maar zeerzeker doeltreffend. Binnen een half uur maarliefst tien jaar van je leeftijd af laten snoepen dat is toch wel heel aantrekkelijk in de letterlijke zin van het woord.

Mijn conclusie? Eerlijk is eerlijk. Ik ben stiekem altijd een beetje huiverig geweest voor de woorden botox, fillers en alles wat te maken heeft met injectables. Stiekem vraag ik mij toch altijd weer een beetje af hoe een patiënt eruit ziet na dertig jaar. Dat blijft natuurlijk een lastig vraagstuk maar gelukkig zijn er momenteel veel vraagbaken en een zeer open communicatie rondom de mogelijkheden. Q-Med introduceerd ook een huidverzorginglijn, de Restylane Skincare. Deze lijn bevat zes producten met een zeer krachtig hydraterend vermogen om de huidconditie een intensieve moisturizing boost te geven. De NASHA-technologie, ontwikkeld voor de Restylane fillers, is het soort hyaluronzuur dat wordt gebruikt biocompatible: dat wil zeggen bijna identiek aan het lichaamseigen hyaluronzuur. De Restylane Skincare serie is betaalbaar en bestaat uit:

  • Day Cream, 50 ml € 55,00
  • Night Cream, 50 ml, € 55,00
  • Night Serum, 15 ml, € 65,00
  • Recover Cream, 50 ml, € 55,00
  • Facial Cleanser, 100 ml, € 30,00
  • Hand Cream, 50 ml, € 30,00

Ik kan jullie nog een heleboel vertellen over Restylane, waaronder de behandelmethoden, producten en klinieken maar bij interesse is het natuurlijk wel heel handig om even de mooie en toegankelijke website van van Restylane te bekijken: www.restylane.nl. Voorlopig vind ik het een goed idee om mij eens te gaan verdiepen in de skincare lijn, hierover binnenkort meer informatie!

Deel dit artikel
Back to top