Algemeen

Estée Lauder Pink Ribbon Award Diner

Gisterenavond vond het jaarlijkse Estée Lauder Pink Ribbon Award Diner plaats in de Westerkerk in Amsterdam. Hebben jullie er gisteren ook nog wat van gezien op Net5? Het Estée Lauder Pink Ribbon Award diner markeert tevens het begin van oktober Pink Ribbon maand, de maand die compleet in het teken staat van het bespreekbaar maken van borstkanker. Tijdens deze maand zullen verschillende organisaties, bedrijven en particulieren zich inzetten om geld in te zamelen voor Pink Ribbon, maar vooral om aandacht te vragen voor de vreselijke ziekte die borstkanker is. Kijken jullie even mee naar prachtige foto''s van het gala en de roze gekleurde Westerkerk? Dit bijzondere diner wordt door Estée Lauder in het kader van hun Breast Cancer Awareness campaign aangeboden aan de Stichting Pink Ribbon. Al sinds 1992 is het roze lintje (de pink ribbon) het symbool van de strijd tegen borstkanker, waarbij alleen al door de Estée Lauder Companies vele miljoenen dollars zijn ingezameld ten gunste van de Breast Cancer research foundation. Evelyn H. lauder, Senior Corporate Vice President van The Estée Lauder Companies:

Toen ik de Estée lauder Breast Cancer Awareness campaign startte, was borstkanker iets waarover alleen in bedekte termen over gefluisterd werd. Vandaag de dag is het niet alleen iets waarover geschreven en gepraat wordt : overlevers, politici en celebrities zijn actief geworden in de campagne om een wereld zonder borstkanker te bewerkstelligen. Wij, allemaal, maken het wezenlijke verschil. Vrouwen en mannen moeten weten dat als borstkanker op tijd wordt gevonden, er een genezingskans is van 98 %. Dat is waarom we nu, meer dan ooit, onze stem moeten verheffen zodat de wereld luistert.
Gisteren hebben in elk geval de gasten van het Diner allemaal ademloos geluisterd naar de, vaak ontroerende, verhalen van de gasten. Ook waren er prachtige optredens van verschillende artiesten zoals Pia Douwes en Jim Bakkum, de avond werd gepresenteerd door Angela Groothuizen. Tijdens het diner werd ook de winnares van de Estée Lauder Pink Ribbon Award bekend gemaakt, Josée van Attekum is de winnares geworden met haar prachtige foto, die volgens de jury, het beste het thema van dit jaar ''Pink energy'' uitbeeldde. Natuurlijk werd ook dit jaar weer een markant gebouw in roze verlicht, want sinds gisterenavond baadt de toren van de Westerkerk in roze licht, zover ik weet zal dit de hele maand oktober het geval zijn, mede dankzij Philips! Wereldwijd wordt er vandaag ook een poging gedaan om een wereldrecord te verbreken. Er zullen binnen een etmaal maar liefst 40 markante gebouwen in roze licht stralen, waaronder bijvoorbeeld het Empire State Building in New York en natuurlijk onze eigen Westerkerk! Natuurlijk zul je meer over Pink Ribbon horen bij ons, maar als ik jullie alvast iets mag aanraden? Bezoek zeker even de website van Pink Ribbon, in de speciale webshop kun je heel wat leuke en mooie items bestellen, waarmee je laat zien dat je Pink Ribbon een warm hart toedraagt. uiteraard gaat (een deel van) de opbrengst direct naar het goede doel! Heb je een Twitter account? Versier dan jouw avatar met het roze Pink Ribbon lintje, ga hiervoor naar de website van Twibbon : www.twibbon.com ! Bijdrage van Debbie
Deel dit artikel
Back to top